Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Metro Exodus jde už předobjednat a stáhnout, dostaneme k němu Metro 2033 Redux

15.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Metro Exodus jde už předobjednat a stáhnout, dostaneme k němu Metro 2033 Redux
Metro Exodus se na trh zatím ještě nechystá, ale majitelé Xbox One si mohou tuto hru už předobjednat, čili ji zaplatit a také si předběžně stáhnout její data. Tato možnost je tak nabízena pozoruhodně brzy vzhledem k datu vydání. 
Titul Metro Exodus vyvolává v poslední době zájem především kvůli tomu, že půjde o jednu z prvních, pokud ne o vůbec první hru, která využije pro vykreslení obrazu také ray tracing. To však bude znamenat, že si k tomu budeme muset pořídit novou grafickou kartu od NVIDIE, abychom měli hardware, který to utáhne. Takové budou představeny příští týden a vypadá to, že 4A Games chtějí jejich představení využít k tomu, aby využili zvýšený zájem lidí o svou hru. Lze totiž očekávat, že NVIDIA bude na ní ukazovat možnosti ray tracingu na svých kartách.
 
 
Majitelé konzolí Xbox One mají už nyní možnost si Metro Exodus předobjednat a rovnou stáhnout, i když to je velice předčasné, protože hra má přijít na trh až příští rok, a to 22. února. Je trošku podivné, že nám autoři už půl roku před vydáním hry umožňují si ji stáhnout, jako by na ní už nemuseli pracovat, ovšem můžeme čekat, že stažené soubory hry budou těsně před vydáním ještě aktualizovány.  
 
Pro lidi, kteří si Metro Exodus předobjednají, je připraven dárek v podobě Metro 2033 Redux, čili přepracované verze původního Metra 2033, která je aktuálně k dostání na Steamu za 20 eur. Škoda jen, že dle dostupných informací dostaneme Metro 2033 Redux až v době, kdy Metro Exodus přijde na trh, což nedává smysl. Však lidé, kteří Metro 2033 dosud nehráli, asi nebudou mít po vypuštění Exodu moc chuti pustit se nejdříve do staršího dílu. Vedle základní verze hry bude připravena také Gold Edition, která bude zahrnovat celý Metro Exodus Expansion Pass zpřístupňující budoucí DLC. O nich se zatím neví nic.
 
Metro Exodus slibuje velkolepý příběh v rámci FPS střílečky a 4A Games tento žánr spojují s hororovou akcí, prvky stealth a také budeme mít dost starostí s vlastním přežitím v nehostinném post-apokalyptickém prostředí. Zkoumat budeme moci velké sandboxové úrovně z prostředí ruské divočiny, kterou budeme ve svém exodu projíždět opravenou parní lokomotivou Aurora a hledat místo k životu na východě. V rámci technického zpracování se dočkáme dynamického počasí se střídající se nocí a dnem, možností tvorby vlastní výbavy a také prvky RPG, které spočívají v dopadu našich rozhodnutí na okolí. 
 
Hra bude k dispozici od 22. února 2019 pro PC, Xbox One a PS4. Původně to měl být již letošní podzim.