Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Micron reaguje na zákaz prodeje svých produktů a chce se agresivně bránit

9.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Micron reaguje na zákaz prodeje svých produktů a chce se agresivně bránit
Akcie Micronu dostaly ránu poté, co v Číně prohrál spor s UMC a čelí zákazu prodeje. Zvláště pikantní tento případ je ve světle toho obvinění, že čínské firmy mají největším výrobcům krást jejich know-how. Co nám ale Micron prozradí ve svém vyjádření?
Firmu Micron u čínského soudu žalovaly konkrétně společnosti United Microelectronics Corporation (UMC) a Fujian Jinhua Integrated Circuit Co. (Jinhua) a není pochyb o tom, že šlo o odvetný akt za obvinění ze strany Micronu z pokusu o krádež duševního vlastnictví, což ostatně ve svém vyjádření udává samotný Micron. 
 
 
Předběžné rozhodnutí čínského soudu zakazuje místním pobočkám Micronu do Číny importovat a prodávat jisté moduly DRAM značek Crucial a Ballistix a také jistých SSD. Micron má přitom jako výrobce pamětí DRAM a NAND Flash Čínu jako své největší odbytiště, ale ve svém vyjádření píše, že v případě daných produktů se to může dotknout jen přibližně jednoho procenta jeho tržeb. Čili na finančním výhledu se v podstatě nic nezmění, neboť odepsáním jednoho procenta z tržeb se firma stále pohodlně vejde do stanoveného rozmezí 8 až 8,4 miliard dolarů. 
 
Nicméně firma oficiálně vyjádřila zklamání nad rozhodnutím čínského soudu ve Fu-čou a vyjádřila přesvědčení, že patenty platné v Číně, které byly předloženy druhou stranou, jsou neplatné. Micron se také bude snažit rozhodnutí zvrátit a zdůraznil, že dané rozhodnutí o zákazu prodeje bylo vydáno dříve, než dostal šanci se obhájit, jak uvedl Joel Poppen (SVP, Micron). Tím Micron v podstatě označil celé slyšení u soudu za neférové, které neodpovídá běžným postupům při posuzování sporů a hodlá se "agresivně bránit" a i nadále spolupracovat se svými čínskými partnery a zákazníky. 
 
Níže pak Micron vysloveně píše, že druhou stranou předložené patenty se nijak netýkají jeho produktů a UMC s Jinhuou předkládají falešné důkazy a schválně mylně vykládají to, čeho se jimi obhajované patenty týkají. Micron se chce bránit přímo u čínského patentového úřadu, kde doloží, že patenty předložené protistranou jsou neplatné už jen díky tomu, že se týkají technologií vyvinutých už podstatně dříve jinými firmami, které si je nechaly patentovat v jiných zemích.