Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft a myš s flash pamětí

13.9.2007, Marek Štelčík, aktualita
Microsoft a myš s flash pamětí
Společnost Microsoft měla další netradiční myšlenku, kterou dotáhla do konce a výsledkem je myš nesoucí název Microsoft Mobile Memory Mouse 8000. Ptáte se v čem spočívá neobvyklost? Jak již název napovídá, tak myš obsahuje zabudovanou flash...
Společnost Microsoft měla další netradiční myšlenku, kterou dotáhla do konce a výsledkem je myš nesoucí název Microsoft Mobile Memory Mouse 8000. Ptáte se v čem spočívá neobvyklost? Jak již název napovídá, tak myš obsahuje zabudovanou flash paměť, ta je konkrétně zabudována do přijímače, který se dává do USB portu u notebooku či počítače. Primárně se však myš hodí právě k notebookům, kde se nejčastěji potýkáme s nedostatkem USB portů. Flash paměť uvnitř přijímače má kapacitu 1GB, kromě funkce pro příjem signálů a skladování dat navíc poslouží přijímač i k nabíjení myši (použito nové magnetické nabíjení). Dodáván je pak kabel, který stačí připojit k myši, nabíjet a zároveň pracovat (výdrž vnitřní baterie je zhruba tři týdny). Uvnitř je potom jedna AAA baterie.



Myš bude podporovat bezdrátovou komunikaci na frekvenci 2,4GHz, ale i Bluetooth, varianty pak půjde přepínat pomocí malého switche. Bluetooth má výhodu, že pokud Váš notebook podporuje tento způsob komunikace, tak nebudete potřebovat přijímač. Pracovat můžete až do vzdálenosti 30 stop od přijímače. Obsaženo je pak tlačítko Windows Flip 3D, které poslouží v novém operačním systému Windows Vista pro jednoduché a hlavně rychlé přepínání oken a aplikací. Kolečko umožňuje rychlé rolování do čtyř stran. Novou myš Mobile Memory Mouse 8000 budete moci používat od října, kdy ji společnost Microsoft vypustí do prodeje, ale již nyní přijímá předobjednávky skrze server Amazon. Cena se pak bude pohybovat okolo 100 amerických dolarů, což v přepočtu dělá zhruba 2000Kč.

Zdroj: Laptoplogic