Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Edge na Chromiu by měl podporovat doplňky z Chromu

11.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Edge na Chromiu by měl podporovat doplňky z Chromu
Před týdnem vyšlo najevo, že Microsoft vyvine nový internetový prohlížeč postavený na enginu Chromium místo nynějšího EdgeHTML. Vývojáři nyní potvrzují, že by chtěli implementovat i podporu doplňků z Chromu.
Microsoftu se s prohlížečem Edge nedaří, jeho zastoupení je velmi malé. Doufá, že to změní využití jiného enginu místo nynějšího EdgeHTML. Nová verze bude postavena na Chromiu stejně jako Google Chrome, Opera nebo Vivaldi a spousta jiných prohlížečů. Na Redditu se nyní projektový manažer pro Edge rozmluvil o připravovaných novinkách. Jednou z nich je to, že by vývojáři rádi implementovali podporu doplňků z prohlížeče Chrome, což by vzhledem ke stejnému enginu neměl být příliš velký problém.
 
Microsoft Edge logo
 
Dále také řekl, že existující UWP aplikace (včetně PWA) budou moci i nadále využívat EdgeHTML/Chakra a vývojáři aplikací si budou moci vybrat, na kterém enginu má jejich aplikace ve výsledku běžet. Tyto aplikace bude možné pořizovat přes tradiční Store, ale také i přes samotný browser podobně, jako je tomu u Google Chrome. V diskuzi bylo také zmíněno, že přechod by měl přinést novou verzi prohlížeče pro všechna zařízení Microsoftu, takže se hovoří nejen o Xboxu, ale dokonce také i o headsetu Hololens.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.