Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft nabídne již třetí generaci Intune v češtině

26.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Microsoft nabídne již třetí generaci Intune v češtině
Společnost Microsoft oznámila, že uvolnila českou verzi třetí generace Windows Intune, která přichází cca půl roku poté, co Microsoft oznámil druhou verzi. Jedná se o cloudovou službu, která již dříve umožňovala spravovat přes internet počítače...
Společnost Microsoft oznámila, že uvolnila českou verzi třetí generace Windows Intune, která přichází cca půl roku poté, co Microsoft oznámil druhou verzi. Jedná se o cloudovou službu, která již dříve umožňovala spravovat přes internet počítače bez nutnosti provozovat serverovou infrastrukturu, provádět na dálku instalace a bezpečnostní aktualizace nebo poskytovat uživatelům vzdálenou pomoc.





Třetí generace přitom slibuje řadu vylepšení, mezi něž patří prý dlouho poptávaný podpora mobilních zařízení a tabletů, samoobslužný portál s podnikovými aplikacemi nebo nové možnosti v oblasti definic skupin uživatelů i zařízení. Windows Intune tak byl integrován s produkty Windows Server Active Directory a Microsoft Exchange Server.

U mobilních zařízení je možné nastavovat bezpečnostní politiku, vynutit si ochranu daného zařízení a dat heslem či šifrováním, zakázat stahování e-mailových příloh, instalovat aplikace na dálku nebo smazat uložená data v případě, že by hrozilo jejich zneužití třeba po odcizení. Spravovat přitom bude možné jakékoliv zařízení, které využívá Exchange ActiveSync (tedy i iOS či Android vedle Windows Phone).

Dále tu je samoobslužný firemní portál s přístupem k aplikacím a jinému softwaru či možností řešení problémů, pak Microsoft zmiňuje těsnější provázání s jinými cloudovými službami, jako je Windows Azure či Office 365 (jednotná platforma pro správu identit) a pak tu je také nový portál pro správu. Ten umožní centralizovaně spravovat předplatné, přidávat či odebírat uživatelské licence, dokupovat dodatečné služby typu většího úložiště a podobně.

Třetí Intune je tedy k dispozici kompletně v češtině a určené je pro klientské počítače s OS Windows 7 Professional a vyšším, Windows Vista Business a vyšším či Windows XP Pro. Noví zájemci o využití mohou zkusit 30denní verzi limitovanou pro maximálně 25 počítačů. Jinak cena této služby zůstává na 11 euro na měsíc a počítač. Více se dozvíte v odkazu na zdroj.

Zdroj: TZ Microsoft