Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft odstartoval druhý ročník soutěže pro vývojáře open source

20.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Microsoft odstartoval druhý ročník soutěže pro vývojáře open source
Společnost Microsoft spustila druhý ročník soutěže, která je určena pro vývojáře open source projektů, takže se může zúčastnit každý, kdo vyvíjí vlastní aplikaci s otevřený kódem. Tu však musí tvořit na vývojových nástrojích Microsoftu,...
Společnost Microsoft spustila druhý ročník soutěže, která je určena pro vývojáře open source projektů, takže se může zúčastnit každý, kdo vyvíjí vlastní aplikaci s otevřený kódem. Tu však musí tvořit na vývojových nástrojích Microsoftu, nebo jí rozšiřovat funkce aplikací Microsoftu.



Loňským vítězem v kategorii o nejstahovanější aplikaci se stal Zbyněk Poulíček se svým Windows Live Calendar gadget. Tu si za více než půl roku stáhlo z portálu CodePlex na 20 tisíc uživatelů.

Své příspěvky můžete přihlašovat do 31. května na příslušných stránkách (viz zdroj), přičemž autoři prvních 10 přihlášených projektů získají HD webkameru. V červnu pak porota vybere na základně inovativnosti nápadu jednoho ze soutěžících, který odcestuje do centrály Microsoft v Redmondu a do konce srpna budou moci soutěžící své příspěvky realizovat a zdokonalovat.

Nakonec se v září vyhlásí nejlepší projekty v kategoriích nejstahovanější projekt, nejlepší webová aplikace a cena novinářů. Cenami pak budou Toshiba Satellite s dorykovým displejem, letenka a ubytování v ceně 15 tisíc Kč a pak dárková poukázka do obchodu Alza na stejnou částku.

Zdroj: TZ Microsoft