Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ohlašuje Xboxové předplatné zahrnující i hardware, u nás zatím ne

29.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft ohlašuje Xboxové předplatné zahrnující i hardware, u nás zatím ne
Microsoft si přichystal novou nabídku spojenou s upgradem na konzoli Scarlett, čili příští Xbox připravovanou na rok 2020. Vedle toho tu máme také novinku spojenou s programem Microsoft Xbox All Access. 
Nová nabídka ohledně Xbox Scarlett je tak pochopitelně určena těm, kteří uvažují o koupi nové konzole. Jedná se tak o "zbrusu novou možnost upgradu", která platí pouze do 31. prosince tohoto roku. To je trošku podivná nabídka už jen kvůli tomu, že samotná konzole skrývající se pod kódovým označením Scarlett dorazí až někdy za rok. 
 
 
Znamená to, že pokud si někdo pořídí Xbox One X s Xbox All Access do konce tohoto roku, bude mít možnost upgradovat na novou konzoli po uplynutí 12 měsíců. Pro klasický Xbox One by měla platit lhůta 18 měsíců. To ale pochopitelně nebude zdarma, a tak jde v této době o kupování zajíce v pytli, když nevíme, kdy nová konzole přijde na trh, s jakou cenou a co po nás Microsoft za splnění své části nabídky vůbec bude chtít. Vyplatí se tak počkat do závěru roku, zda nebudou potřebné informace prozrazeny, ale na to se rozhodně sázet nedá. 
 
 
A co je vůbec onen Xbox All Access? Jedná se o balíček zahrnující samotnou konzoli plus předplatné Xbox Game Pass Ultimate, a to na celkem dva roky. Jde o něco podobného jako v případě pořízení mobilního tarifu s dotovaným telefonem, takže i zde budeme platit měsíční předplatné, přičemž tato nabídka je (alespoň zatím) určena pouze pro zákazníky v USA, Velké Británii a Austrálii. 
 
Ve Velké Británii se zákazníci mohou upsat na 24 měsíců a za měsíční platbu 18 liber si budou moci hrát na Xbox One S All Digital, pokud si připlatí 2 libry, bude to Xbox One S a za 25 liber pak Xbox One X. Po oněch 24 měsíců bude k dispozici více než sto her na Xbox Game Pass UItimate a do toho spadá také Xbox Live Gold. Znamená to tak, že za Xbox One X All Digital nakonec zákazníci v průběhu předplatného zaplatí 168 liber a za Xbox One X dají 336 liber, a to vzhledem k tomu, že samotné předplatné Xbox Game Pass Ultimate přijde na 11 liber měsíčně. 
 
 
Zdroj: Hexus.net