Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft představí nový design myší - řekněme sbohem laseru?

11.9.2008, Jan Vítek, aktualita
Microsoft představí nový design myší - řekněme sbohem laseru?
Počítačové myši patří do segmentu hardwaru, který ve své historii zrovna bouřlivý vývoj nezažil. Co se týče snímacích technologií klasických myší, měli jsme zde v podstatě pouze kuličkové, pak optické a nakonec laserové. Nyní nové myši od...
Počítačové myši patří do segmentu hardwaru, který ve své historii zrovna bouřlivý vývoj nezažil. Co se týče snímacích technologií klasických myší, měli jsme zde v podstatě pouze kuličkové, pak optické a nakonec laserové. Nyní nové myši od Microsoftu mají využívat tzv. modrý paprsek (blue beam) a asi to není náhoda, když modrá dnes jednoduše jede.



A co se dá vylepšit na snímací technologii jiného než přesnost a spolehlivost. Tato zlepšení bude mít na svědomí právě onen modrý paprsek ve spojení s optickou architekturou využívající zrcadel. Bezproblémový chod má být zajištěn třeba na žule, mramoru i koberci, i když leccos z toho zvládly i kvalitní optické myši.



Nová technologie bude představena v modelech Microsoft Explorer Mouse a Microsoft Explorer Mini Mouse, jež se objeví v listopadu za cenu 99 USD, respektive 79 USD (ceny brány z Best Buy). Obě myši budou mít 3 programovatelná tlačítka a samozřemě kolečko. S počítačem se spojí bezdrátově v pásmu 2,4 GHz na vzdálenost až 10 metrů. Větší myš bude mít dobíjecí baterii s životností asi 3 týdny a menší poběží na jednu AA baterii po dobu až 6 měsíců. Záruka na oba modely je tříletá.

Zdroj: DailyTech