Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft představil OS Windows Phone 7

12.10.2010, Jan Vítek, aktualita
Microsoft představil OS Windows Phone 7
Společnost Microsoft oficiálně představuje nový mobilní operační systém Windows Phone 7, s jehož pomocí se bude snažit zachytit nástup firmy Google s jejím Androidem. Příslušné telefony budou u nás k dispozici od čtyř výrobců a do konce...
Společnost Microsoft oficiálně představuje nový mobilní operační systém Windows Phone 7, s jehož pomocí se bude snažit zachytit nástup firmy Google s jejím Androidem. Příslušné telefony budou u nás k dispozici od čtyř výrobců a do konce roku se objeví i v nabídkách dvou mobilních operátorů - T-Mobile se Samsung Omnia 7 a O2 s telefonem od HTC.



Dle Microsoftu má Windows Phone 7 umožnit efektivnější a rychlejší práci s mobilním telefonem, a to i díky úvodní obrazovce uspořádané do Live Tiles, tedy samostatných ploch s různými informacemi, které se průběžně aktualizují, a přinášejí aktuální informace o hovorech, zprávách SMS/MMS, upomínkách, e-mailech, apod. Tato obrazovka je samozřejmě přizpůsobitelná.


LG Optimus 7 a LG Optimus 7Q

Pak tu je celkem šest Hubů, čili tematických sekcí s nejčastěji využívanými funkcemi. Jeden z nich má kontakty z adresáře i Facebooku, druhý umožňuje hraní her, třetí přehrávání hudby a videa, čtvrtý je zaměřen na obrázky, pátý na stahování nových aplikací a poslední umožňuje prohlížet, upravovat, sdílet i synchronizovat dokumenty Office. Dále MS slibuje rychlé vyhledávání na webu i v telefonu pomocí Bing, mobilní verzi Outlooku, přehledný kalendář, mobilní prohlížeč Internet Explorer a aplikace pro pořizování fotografií a videí.

Své telefony již u nás oficiálně představily firmy HTC a LG. U HTC jde o HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy a HTC HD7 a firma LG nabídne LG Optimus 7 a LG Optimus 7Q.

Zdroj: TZ Microsoft