Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft připravil klávesnici s mezerníkem a backspace v jednom

20.9.2012, Jan Vítek, aktualita
Microsoft připravil klávesnici s mezerníkem a backspace v jednom
Již za měsíc se na trh dostane operační systém Windows 8 a právě pro něj bude určený nový hardware, mezi nějž se zařadí také klávesnice Microsoft Sculpt Comfort Keyboard. Jde o ergonomickou klávesnici s velkým a rozděleným mezerníkem, který...
Již za měsíc se na trh dostane operační systém Windows 8 a právě pro něj bude určený nový hardware, mezi nějž se zařadí také klávesnice Microsoft Sculpt Comfort Keyboard. Jde o ergonomickou klávesnici s velkým a rozděleným mezerníkem, který může případně fungovat také jako backspace. To dle Microsoftu celkově zrychlí psaní.





Microsoft Sculpt Comfort Keyboard spoléhá na to, že dle výzkumu asi 90 procent uživatelů používá pouze svůj pravý palec k mačkání mezerníku (osobně tedy patřím mezi zbývajících 10 %). Backspace také má být třetí nejvyužívanější klávesnicí, hned po mezerníku a písmenu E. Přitom jeho mačkání uživatele zdržuje, protože je poněkud stranou ostatních kláves, takže Microsoft se odhodlal provést dvě změny.

Jednak mezerník zvětšil, aby se do něj uživatel snadněji trefil a pak jej rozdělil a dal uživateli možnost využít levou část jako Backspace. Celá klávesnice jinak využívá již známý design Contour Curve s vypoulenou střední částí, díky níž máme mít při psaní zápěstí ve vhodnější poloze.

Pro Windows 8 jsou také připraveny příslušné funkce jako Search (vyhledávání), Share (sdílení), Device (zařízení) a Settings (nastavení). Připojení je realizováno bezdrátově pomocí USB transmitteru. Doporučená cena byla stanovena na 60 USD.

Zdroj: TZ Microsoft, techPowerUp