Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft přišel na trh s konkurencí oblíbeným produktům Adobe

15.9.2005, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft přišel na trh s konkurencí oblíbeným produktům Adobe
V tržní společnosti je obvyklé, že firmy chtějí zabrat co největší podíl na trhu a v podstatě zdevastovat konkurenci. Společnosti Microsoft očividně nestačí dosti silná pozice ve které je dnes a proto představila tři nové softwarové produkty,...
V tržní společnosti je obvyklé, že firmy chtějí zabrat co největší podíl na trhu a v podstatě zdevastovat konkurenci. Společnosti Microsoft očividně nestačí dosti silná pozice ve které je dnes a proto představila tři nové softwarové produkty, které budou velmi výrazně konkurovat obdobnému software společností Adobe a Macromedia.



Microsoft Acrylic Graphic Designer je program pro malování, ilustrování a "hraní si" s efekty podobně, jako to umí velmi populární programy Adobe Photoshop nebo Adobe Illustrator. Microsoft Quartz Web Designer je nástroj pro tvorbu HTML a CSS stylů, tedy webových stránek a efektů na nich použitých.




Poslední novinkou je Microsoft Sparkle. Ten má být podle Microsoftu velmi mocným animačním nástrojem zčásti zaměřeným proti velmi rozšířenému Macromedia Flash. Je vektorovým programem podporujícím jak 2D, tak i 3D objekty. Výhodou má být podstatně jednodušší práce a snadnost používání jak pro designéra, tak pro vývojáře. Designér vše navrhne a nadefinuje chování bez toho, aby znal programovací jazyk, Sparkle výsledek vyhodí do jazyku C# (v kombinaci s XAML) a vývojář může dále pracovat. Designérům umožní pracovat ve 3D, aniž by se tito museli starat o "z" osu (onu třetí prostorovou souřadnici).

Microsoft se pak už delší dobu snaží vytlačit z trhu oblíbený formát PDF. Má jím být XML Paper Specification, dříve znám jako Metro, tato technologie bude použita u nového operačního systému Windows Vista.

Zdroj: www.cdrinfo.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.