Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft prodal přes milion MP3 přehrávačů Zune

29.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft prodal přes milion MP3 přehrávačů Zune
Po devíti měsících prodeje se může Microsoft pochlubit jedním milionem prodaných MP3 přehrávačů Zune. Původně se překročení této hranice odhadovalo na červen, podařilo se to ale o měsíc dříve. V Microsoftu tedy zklamání rozhodně nepanuje....
Po devíti měsících prodeje se může Microsoft pochlubit jedním milionem prodaných MP3 přehrávačů Zune. Původně se překročení této hranice odhadovalo na červen, podařilo se to ale o měsíc dříve. V Microsoftu tedy zklamání rozhodně nepanuje.



Robbie Bach, prezident divize zábavné elektroniky (Entertainment and Devices Division), je s vývojem spokojen. Situaci hodnotil takto: "Je to dobrý start. Není to sice úžasný začátek, nebudu předstírat, že to je něco gigantického." V kategorii MP3 přehrávačů s pevným diskem dosáhl Zune 10% podílu.

To je celkem pěkné číslo. V celkovém součtu je však stále daleko za společností Apple, která se svým iPodem dosáhla na hranici 100 milionů, to vše za dobu šesti let. V únoru 2007 dosáhl Apple 73,7% tržního podílu. Microsoft byl se svými 2,4% čtvrtý za společnostmi SanDisk a Creative Labs.

Microsoft očekává zvýšení prodejů o těchto prázdninách. K tomu by měla dopomoci druhá generace přehrávače s pevným diskem a také nová verze s flash pamětí. Ve výstavbě je navíc nová továrna v Číně, která je má produkovat.

Zdroj: www.dailytech.com, www.engadget.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.