Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft se těší z více než 100 miliardových tržeb za rok

20.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft se těší z více než 100 miliardových tržeb za rok
V posledním kvartálu se tržby Microsoftu vyhouply na velice slušných 30 miliard dolarů, takže se podívejme na to, čemu za to mohou v Redmondu vděčit. Konkrétně se zaměříme na poslední kvartál fiskálního roku 2018. 
Jde o poslední kvartál fiskálního roku Microsoftu, takže můžeme hodnotit i celý tento uplynulý rok. Výsledky jsou velice příznivé a ve všech třech operačních skupinách byl zaznamenán růst přes 10 procent a v řadě oblastí byl i daleko vyšší. Například zisk díky cloudu Azure vzrostl o 89 procent, z Dynamics 365 to bylo 61 procent, hry přinesly o 39 procent více a Office 365 o 38 procent.
 
 
Celkově se Microsoft může těšit z tržeb 110,4 miliard USD za celý uplynulý rok, což je o 14 procent více než loni. V posledním kvartálu to navíc bylo rovnou 30,1 miliard, což dle agentury Bloomberg předčilo předpoklady a může za to především podstatně větší zájem zákazníků o cloudový úložný prostor i výkon a také o Office. Není divu, že v reakci na tyto finanční výsledky vzrostla hodnota akcií Microsoftu o cca 4 procenta. 
 
 
CEO firmy Satya Nadella k tomu řekl, že uplynulý rok byl přímo fantastický a že se velice vyplácejí investice do inteligentního cloudu a jiných rychle rostoucích odvětví. 
 
 
Microsoft měl navíc své tržby pěkně rozdělené mezi tři své operační skupiny. Productivity and Business Processes se podílela 9,7 miliardami, Intelligent Cloud dodal 9,6 miliard a More Personal Computing pak 10,8 miliard. 
 
 
Právě do poslední skupiny patří i hardware Surface, kde byl zaznamenán slušný růst tržeb o rovnou čtvrtinu, zatímco tržby z Windows OEM rostly o 7 procent. Okrajově byl zmíněn Xbox a jeho hardware a software, do čehož se Microsoft chystá výrazně investovat. Co to bude pro nás znamenat, na to si počkáme. 
 
Zdroj: Hexus.net