Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.3.2016, Michal Hala, aktualita
Redmond se nejen snaží nalákat uživatele k upgradu na Windows 10 prostřednictvím Windows Update, což může vzbuzovat nevoli mnoha uživatelů předchozích verzí. Teď dokonce umístil reklamu na Windows 10 do bezpečnostní aktualizace svého prohlížeče IE.
PaiaJBC (58) | 11.3.201610:46
je zajímavý, že cca od prosince mi vůbec nejdou každej měsíc instalovat ty ­"kumulativní záplaty pro IE pro Win7 x64­", a to ani když KBčko ručně stáhnu a instaluju ze souboru...
mám tušení, že je to asi proto, že se bráním jiným KBčkám souvisejícím s Win10, každej měsíc je znovu a znovu dávám ve WinUpdate do skrytejch a neinstaluju je ­- ty ostatní normálně nainstaluju, jen kumulačky ne...
Odpovědět0  0
danton (24) | 11.3.201610:09
Sice je nemám stabilně nainstalované, jen čas od času když výjde něco nového na zvláštní HDD jen na okoukání ­(naposledy Windows 10 x64 b1511 Feb 2016­), ale jinak mi W10 ani tak nevadí, fungujou na to co potřebuji. Důvod proč je nemám stabilně je, že nejde nastavit vzhled třeba na Win 7 základní, nebo klasické. To by neměl být přece problém. Kapota ­"stará­", motor nový.
Odpovědět1  1
Pavel Matějka (1648) | 11.3.20169:23
Kolik z vás haterů používá IE11?
Odpovědět1  0
Luk Skywalker (510) | 11.3.201612:33
Pravda, vyjma několika PC v práci, kde není jiný prohlížeč, jsem IE nepoužil ani nepamatuji. Takže mě ta reklama netankuje.
Odpovědět2  0
Cemada (1221) | 11.3.201613:33
Jasně, jsem na tom stejně a mohlo by mi to být jedno, ale není. Protože jde o princip. Takhle se prostě produkt neprezentuje.
Odpovědět1  0
JirkaH (93) | 11.3.20164:07
Díky autorovi za upozornění, je otázka, zda jde jen o reklamu, nebo se to časem zvrhne k nové vnucovací metodě a budeme řešit, jak se toho zbavit.
Zdá se, že MS už opravdu neví, jak lidem ­"na*rat­" do počítačů svoje Win10. Samozřejmě, u nejrůznějších BFU má úspěch, vždyť je to zadarmo. Ovšem běda, pokud se při upg něco ­"po....­" Tahle zoufalá snaha asi svědčí i o tom, že lidé chtěli jako náhradu zejména Win7 něco dost jiného, a to se tedy opravdu nepovedlo ­- a nepovede!!
To, že už MS stihnul spostu lidí naštvat, je dáno. Pošramocená pověst s tím jde ruku v ruce. Jenže ono je to nezajímá. Jediné zajímavé je jakési hypotetické číslo nových instalací Win10, aby se bylo čím chlubit.
Samozřejmě, celá situace nás nutí daleko pečlivěji zkoumat, co se nám to do PC chce byť v rámci důležitých aktualizací nainstalovat. Abych řekl pravdu, tohle mi dost vadí ­- důležité aktualizace byly vždy o opravě chyb, to tedy již také neplatí.
Mimochodem, v rámci Insider programu sleduji vývoj W10 ­- aktuální je snad build 14279 z 29.2.2016, nic novějšího zatím nemám. A pokud jde o zkušební buildy ­(fast ring­), pak je mi z nich hrozně smutno, nic nového, věci, které od počátku testování fungovaly, najednou nefungují, kam to směřuji je záhada.

Odpovědět1  0
coremar (431) | 10.3.201622:49
Místo toho aby vyšli lidem vstříc, a třeba si zkusili zjistit důvody, proč lidé nechtějí přecházet a pak na to reagovali nějakým dostatečným vylepšením win10 tak, aby i v desítkách lidi dostali to co potřebují­/využívají­/mají ve verzi kterou používají atd. Tak dělají radši tohle, co jen lidi štve a mě už pomalu připadá že to začíná být nemorální chování.

Sakra jedinej důvod proč bych já přešel ze sedmiček na windows 10 by mohlo být někdy v budoucnu Directx 12, to je trochu málo když mám hned několik velkých proti. A navíc si skoro až myslím že Vulkan který pojede i na sedmičkách i jinde, by se mohl klidně stát lepší volbou pro herní vývojáře než DX12 omezený na jediný operační systém na světě, který zatím ani nemá herně moc velký potenciál se svou uživatelskou základnou. Takže DirectX12 taky zatím není moc dobrý důvod ani sám o sobě..
Odpovědět0  0
Cemada (1221) | 10.3.201622:19
Oni už nevědí jak to těm lidem nacpat. Vůbec bych se nedivil, kdybychom jednoho dle zapnuli všichni PC a tam Win10.
Tohle mi nepřijde jako zdravé propagovaní svého produktu. Co je asi k tomu tlačí?
Získat zpět část trhu?
Nahnat lidi na na Store?
CIA, FBI, apod.?
Ikona pro rezervaci Win10 ­(GWX.exe­), které jsem se ­"úspěšně­" před dvama měsíci zbavil dveřmi a ona se teď vrátila oknem ­(?­) mi to hlásí něco o skvělém, vyzkoušeném, osvědčeném, stabilním systému...
Zkušenost říká, že má pravdu a to s předstihem 2­-3 let :­-D
Ale všechno má i své klady. Win10 mě naučili študovat informace o aktualizacích před jejich instalací :­-D
Jinak souhlas s autorem. Tohle chování může MS uškodit.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.