Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft v Evropě nepředstaví Kin Phone a zaměří se více na Windows Mobile

2.7.2010, Jan Vítek, aktualita
Microsoft v Evropě nepředstaví Kin Phone a zaměří se více na Windows Mobile
Společnost Microsoft oznámila, že v tomto roce v Evropě neuvede na trh telefony Kin, ale zaměří se raději na prosazování chytrých telefonů s operačním systémem Windows Phone 7. Toto rozhodnutí je pravděpodobně spojeno s vlažným přijetím...
Společnost Microsoft oznámila, že v tomto roce v Evropě neuvede na trh telefony Kin, ale zaměří se raději na prosazování chytrých telefonů s operačním systémem Windows Phone 7. Toto rozhodnutí je pravděpodobně spojeno s vlažným přijetím zařízení Kin ve Spojených státech. Znamená to také, že evropské týmy pro Kin a Windows Phone 7 se sjednotí, aby mohly být ty dobré nápady z Kin přeneseny do budoucích zařízení pro Windows Phone, jak stojí v oficiálním vyjádření firmy.



V USA bude ale Microsoft i nadále spolupracovat s firmou Verzion na prodeji telefonů Kin, jichž se v této zemi prodalo méně než 10000 kusů, což je hluboko pod očekáváními. Jedná se o telefony zaměřené na mladé uživatele sociálních sítí a po přehrávačích Zune jde o další podnik Microsoftu v oblasti mobilních zařízení, který nepřinesl očekávané ovoce.

Snad bude tedy aspoň Windows Phone 7 tak dobrý, aby zaznamenal podobný úspěch jako předchozí platformy Windows Mobile. Microsoft se ale snaží, dle něj kvůli zajištění co nejlepších výsledků, zavést velmi přísná hardwarová kritéria pro zařízení určená systému Windows Phone 7. To zatím ale nelze komentovat, když není jasné, jaká ta kritéria jsou. Lze ale předpokládat, že budou zcela jiného rázu, než omezení kladená na netbooky pro OS Windows 7 Starter.

Zdroj: cnet.com