Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ve svých materiálech pro prodavače Best Buy útočí na Linux

9.11.2009, Jan Vítek, aktualita
Microsoft ve svých materiálech pro prodavače Best Buy útočí na Linux
Společnost Microsoft si neodpustila po vydání svého nového operačního systému Windows 7 opět šťouchnout do Linuxu, což učinila prostřednictvím kvízu určeného pro prodavače firmy Best Buy. Ti by měli dle představ pánů z Redmondu následovně...
Společnost Microsoft si neodpustila po vydání svého nového operačního systému Windows 7 opět šťouchnout do Linuxu, což učinila prostřednictvím kvízu určeného pro prodavače firmy Best Buy. Ti by měli dle představ pánů z Redmondu následovně být schopni vysvětlit, proč je pro osobní počítače včetně netbooků vhodnější Windows 7.



Dokument se přímo jmenuje Srovnání Windows 7 s Linuxem, takže jej takto budeme brát. Na web se dostal od nejmenovaného zaměstnance Best Buy a i když byl z Overclock.net ihned stáhnut, můžeme se na něj díky Ars Technica podívat.



Ve zkratce jde v dokumentu o to, že Windows 7 jsou interaktivní formou vychvalovány do nebe a Linux naopak zadupáván do země, přičemž Microsoft leckde mluví pravdu, ale často také některá fakta elegantně zamlčuje, aby jeho systém ze srovnání vyšel lépe.



Například zde máme slide, kde je OS Windows prezentován oproti Linuxu ve všech bodech jako jednoznačně lepší nebo je tu informace o tom, že nabízí volně stahovatelné doplňky zdarma. Když už tedy srovnáváme s Linuxem, pak by se slušilo ovšem dodat, že ten celý a jeho bezpočet distribucí a aplikací si můžeme stáhnout zdarma. Pak se můžeme zmínit o tom, že Linux (a konrétně zmíněný Ubuntu) má vyžadovat moc času pro správu, protože jsou vyžadovány i stovky aktualizací za měsíc. To může být sice pravda, ale kdo má zkušenosti třeba zrovna s Ubuntu, pak ví, že aktualizovat celý systém je velmi snadné a vyžaduje od uživatele jen minimální pozornost.



A nakonec je tu také slide, kde se Microsoft čtenáře snaží přesvědčit o tom, že Windows je jasně bezpečnější než Linux, protože není záruka, že by objevená díra v bezpečnosti systému byla zacelena. K tomu snad ani není třeba nic dodávat.

Všechny zbylé obrázky naleznete na webu zdroje aktuality:

Zdroj: Ars Technica