Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vydal finální verzi Windows Media Player 11

31.10.2006, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft vydal finální verzi Windows Media Player 11
Další verze multimediálního přehrávače Windows Media Player je na světě, tentokrát už s pořadovým číslem 11. Je určena pouze pro operační systém Windows XP se Service Packem 2 pokud prošel testem pravosti. Windows Vista bude obsahovat WMP11...
Další verze multimediálního přehrávače Windows Media Player je na světě, tentokrát už s pořadovým číslem 11. Je určena pouze pro operační systém Windows XP se Service Packem 2 pokud prošel testem pravosti. Windows Vista bude obsahovat WMP11 v základu.



WMP11 využívá díky spolupráci s MTV Network online URGE katalog, kde je k nalezení přes 2 miliony písní 110 tisíc interpretů. Přehrávač by si podle Microsoftu měl rozumět s více než dvěma stovkami nejrůznějších přenosných zařízení.

Vzhled silně připomíná operační systém Windows Vista, což rozhodně není náhoda. Uživatelům by mělo být podle Microsoftu nabídnuto přátelské uživatelské rozhraní, vylepšená navigace i klávesové zkratky, oddělené prohlížení videa, fotek i pouštění audia a mnoho dalších vylepšení, zejména v již zmiňované oblasti ovládání.

V neposlední řadě rozeznává typ audio souboru nikoli podle přípony, ale podle skutečného formátu souboru. Dále přináší nové formáty pro ripování audia a jeho přehrávání včetně Windows Media Audio Professional a WAV Loseless. V případě zájmu si můžete WMP11 stáhnout přímo ze stránek Microsoftu.

Zdroj: www.cdrinfo.com, www.microsoft.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.