Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vylepšil Game Bar ve Windows 10

23.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft vylepšil Game Bar ve Windows 10
Microsoft ohlašuje, že po instalaci nové verze Windows 10, takzvaného květnového update z tohoto roku, budeme mít k dispozici také nový Game Bar. Podívejme se na to, co ten nám nabídne nového. 
Windows 10 Xbox Game Bar tak už má být v nejnovější verzi součástí systému Windows 10 May 2019 Update, který si můžeme od včerejška stahovat a sami instalovat, ale o něco jistější bude počkat si na to, až nám jej Microsoft sám nabídne v rámci Windows Update. 
 
 
Jako obvykle se Game Bar zjeví po stisku kombinace kláves Win + G, ovšem s tím, že hry běžící pod API Vulkan musí být v okně, aby to fungovalo. Jinak ale Microsoft slibuje, že Game Bar bude korektně fungovat v téměř jakékoliv hře. 
 
 
Asi největší změnou je to, že byl přidán widget pro Spotify, který tedy bude nejdříve vyžadovat, abychom měli v systému nainstalovanou příslušnou aplikaci Spotify pro Windows. Pak už budeme moci přímo z Game Bar přistupovat k nabídce hudby či podcastů, ovládat přehrávání i s možností volit si oblíbené skladby, využívat playlisty a samozřejmě i nastavovat hlasitost. 
 
 
Dále byly rozšířeny sociální funkce, a to mezi PC a Xbox One. Budeme si tak moci z PC psát či se přímo bavit s kamarádem, který využívá tuto herní konzoli, anebo také příslušnou mobilní aplikaci. Může jít o přímé konverzace nebo v rámci obecného chatu či ve video streamech Mixer. 
 
Nedávno jsme také zmiňovali funkci Looking for Group (LFG), která umožní tvorbu skupin hráčů s jasnými pravidly, díky čemuž si tak nemusíme pustit k tělu otravné trolly a hrát skutečně jen s tím, s kým chceme. 
 
Dále si můžeme své zachycené screenshoty doplňovat textem a sdílet je i na Twitteru a ještě více si upravit celou podobu Game Baru, čili si zvolit, které widgety se ukáží a které ne, kde budou, jaký prostor využijí a také tu je funkce pro jejich přišpendlení, aby snad nedopatřením nezmizely. 
 
Zdroj: Microsoft