Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vylepšuje Office 365 Education, bude např. převádět hlas na text

23.1.2018, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft vylepšuje Office 365 Education, bude např. převádět hlas na text
Microsoft inovoval svůj kancelářský balík Office 365 Education. Ten nyní dostává možnost automatického rozpoznání textu z mluvy, rozšiřuje i opačný směr převodu textu na řeč o nové jazyky a přináší i další vylepšení.
Kancelářský balíček Office 365 Education pro školy byl výrazně inovován a přináší několik užitečných vylepšení. Především ti studenti, kteří mohou psát jen s obtížemi, budou moci od února využít novou funkci rozpoznání mluveného slova a jeho převod na text. Vylepšení se dočkal ale i opačný směr z textu na řeč. Převádění textu na mluvu nyní umí i další aplikace jako jsou např. Word pro Mac a iPhone, Outlook Desktop, OneNote iPad a OneNote Mac.
 
Microsoft Office 365 Education
 
Doposud to uměly např. Word Online, OneNote Online nebo Outlook a OneNote ve Windows 10. Tato funkce byla nicméně nejenže dodána do dalších aplikací, ale přináší i podporu několika nových jazyků. Čtečku si můžete vyzkoušet na onenote.com/learningtools, podporována je i čeština a slovenština. Diktování je dostupné jen v několika málo jazycích (např. angličtina, němčina nebo španělština).
 
OneNote Class Notebook zavádí podporu úkolů a možnost je známkovat, na základě odezvy uživatelů z řad učitelů přibyla i možnost zamykat texty jen pro čtení. Teams pro iOS i Android  přichází s přehledy úkolů a známek včetně možnosti diskutovat v rámci skupin (např. třídy) pomocí mobilních telefonů a tabletů. PowerPoint nově umožňuje nahrávat celou prezentaci a publikovat ji v rámci Teams na Stream. Studenti si tak mohou projít celou přednášku znovu včetně výkladu nebo popisků napsaných pomocí interaktivní tabule. Stream se také postará o automatické doplnění titulků.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.