Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Your Phone umožní telefonovat pomocí PC

10.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Your Phone umožní telefonovat pomocí PC
Microsoft si chystá aplikaci Your Phone v nové podobě, která nám umožní provádět pomocí PC s Windows 10 také telefonní hovory. Jde tak o novou funkci Calls, kterou bychom měli najít v některé z příštích verzí aplikace. 
Aplikaci Your Phone nalezneme v české mutaci systému Windows pod označením Váš telefon, takže v tomto případě není zbrusu nová, jen dostane novou funkci. Už nyní ji tak můžete v některé z oficiálně dostupných verzí Windows 10 využít pro propojení s mobilním telefonem (Android či iOS) a psaní textovek, sledování oznámení či přístup k fotografiím a videím. 
 
 
V příští verzi, kterou zatím najdeme ve Windows 10 Insider Preview Build 18999 (20H1) pro Fast Ring, bude možné pomocí této aplikace i volat, k čemuž tak budeme samozřejmě potřebovat příslušně vybavený počítač s reproduktory/sluchátky a mikrofonem. 
 
 
Budeme tak mít samozřejmě přístup i k telefonním kontaktům s přehledem o posledních hovorech a přímo na PC budeme moci vytáčet telefonní čísla. Samotný Microsoft mluví o tom, že budeme mít díky větší obrazovce svého PC "bohatější zážitek z telefonování", což raději nechám bez komentáře. 
 
Především ale může jít o pohodlnější způsob telefonování v případě, kdy zrovna sedíme u PC a telefon samotný máme někde poblíž a zrovna jej nechceme hledat. Bude to také i pohodlné "handsfree" s potenciálně vyšší kvalitou hovoru v porovnání s hlasitým odposlechem, který nabízí samotný telefon. Menší kanceláře také mohou tuto funkci využít coby jednoduché call centrum pro obvolávání klientů. 
 
Aplikace tak zvládne iniciovat i přijímat příchozí hovory, či případně je nepřijmout a odeslat volajícímu připravenou textovku nebo hovor odklonit do hlasové schránky. Microsoft také slibuje bezproblémové a rychlé předávání hovoru mezi PC a telefonem. 
 
Zapotřebí bude telefon vybavený operačním systémem Android 7.0 nebo novějším, ovšem na rozdíl od funkcí dnes dostupné verze aplikace bude Call vyžadovat PC (i telefon samozřejmě) vybavené rozhraním Bluetooth. Z toho je jasné, že tak půjde o přímé spojení a data nepůjdou oklikou přes Internet a nějaký cloud. Výhoda je zřejmá, nemusíme se moc obávat odposlouchávání, a to o moc více než při použití bezdrátové handsfree sady, ale na druhou stranu bude tato funkce omezena dosahem Bluetooth, takže půjde o několik metrů. 
 
Microsoft také sděluje, že na tuto funkci nebudeme muset čekat do nástupu některé z příštích velkých aktualizací Windows. Přijde v rámci aktualizace samotné aplikace, a to už během několika dní, ovšem podmínkou je využití sestavení Windows 10 z tohoto roku. 
 
Zdroj: Hexus.net