Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zaplatí 50 milionů za exkluzivitu epizod GTA

19.6.2007, Marek Štelčík, aktualita
Microsoft zaplatí 50 milionů za exkluzivitu epizod GTA
Hra Grand Theft Auto (GTA), která se těší široké hráčské základně a s tím související velké oblibě se stává terčem v hledáčku další společnosti zabývající se konzolemi. Touto společností není nikdo menší, než samotný Microsoft a proto chce...
Hra Grand Theft Auto (GTA), která se těší široké hráčské základně a s tím související velké oblibě se stává terčem v hledáčku další společnosti zabývající se konzolemi. Touto společností není nikdo menší, než samotný Microsoft a proto chce z této fanouškovské komunity kousek ukrojit pro sebe. Je již nějaký čas známo, že nová verze Grand Theft Auto IV bude dostupná pro konzoli PlayStation 3, nyní si Microsoft zařídil, že tato hra bude v den vypuštění dostupná i pro Xbox 360. Microsoft pak navíc zaplatí společnosti Take-Two Interactive 50 milionů amerických dolarů za exkluzivitu následných dílů, které budou tedy (co se konzolí týče) exkluzivně pro Xbox 360.


Dělá to tedy 25 milionů za jednu epizodu, když první je oznámena na březen roku 2008 a druhé pokračování má světlo světa spatřit koncem roku 2008. Samotná hra GTA pro obě konzole se objeví již 16. října tohoto roku. Server DailyTech pak přinesl prohlášení samotného Strausse Zelnicka, který je představitelem společnosti Take-Two Interactive a oznámil, že verze hry pro jednotlivé konzole se budou mírně lišit. Sám také věří, že hra pomůže zvednout prodejnost konzole PlayStation 3.

Zdroj: DailyTech