Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zpřístupnil uživatelům aplikaci MAX pro sdílení fotografií

14.9.2005, Jaroslav Ekl, aktualita
Microsoft zpřístupnil uživatelům aplikaci MAX pro sdílení fotografií
Kdo si dneska vzpomene na výroky Billa Gatese o internetu jako o nepotřebné a nepoužitelné síti (nejedná se o citát). Nicméně nyní se Microsoft vrhá na pole internetu téměř s každou novou aplikací a posledním hitem se stalo sdílení dat....
Kdo si dneska vzpomene na výroky Billa Gatese o internetu jako o nepotřebné a nepoužitelné síti (nejedná se o citát). Nicméně nyní se Microsoft vrhá na pole internetu téměř s každou novou aplikací a posledním hitem se stalo sdílení dat.

Nový systém Windows Vista (Longhorn) bude obsahovat komponenty pro sdílení dat mezi uživateli (P2P) a na tyto funkce navazuje i nová aplikace Max, určená pro sdílení fotografií po internetu. Max je vyvíjen pro nové operační systémy Vista, nicméně Microsoft chce využít potenciálu uživatelů a vyzkoušet některé nové funkce, grafické rozhraní a vůbec zájem uživatelů.



Max uživatelům umožňuje vytvořit na internetu katalog svých vlastních fotografií a ty pak zpřístupnit jiným uživatelům internetu. K tomu všemu je potřeba pouze vlastnit operační systém Windows XP, výkonný počítač, připojení k internetu a samozřejmě Microsoft Passport či alespoň registraci na MSN Hotmail. Zde mi to začíná pomalu zavánět službami seznam.cz, které v podstatě vždy vyžadují platnou registraci :(


Minimální konfigurací aplikace je 1GHz procesor, 256MB paměti, 200MB diskového prostoru a operační systém Windows XP Home nebo Pro s aplikovaným Service Pack 2. Doporučená konfigurace ale dosahuje 2.4GHz procesoru a 512MB paměti. Vzhledem k návaznosti aplikace na nové rozhraní Avalon a Indigo se doporučuje i rychlá grafická karta. Díky Avalon a Indigo si uživatelé počkají, než se dotáhnou všechny nutné aplikace a rozšíření OS.

Zdroj: www.microsoft.com/max/