Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zprovoznil své stránky "It's better with Windows"

29.5.2009, Jan Vítek, aktualita
Microsoft zprovoznil své stránky "It's better with Windows"
Společnost Microsoft se nyní evidentně zaměřila ve své nové kampani "It's better with Windows" na operační systém Linux. Najdeme tam pouze úvodní stránku s několika informacemi a videem. V něm se také dle prvotní obrazovky dozvíme, že na...
Společnost Microsoft se nyní evidentně zaměřila ve své nové kampani "It's better with Windows" na operační systém Linux. Najdeme tam pouze úvodní stránku s několika informacemi a videem. V něm se také dle prvotní obrazovky dozvíme, že na tomto snažení se podílí i Asus.



A proč je to dle Microsoftu s Windows snazší? Hlavním argumentem je, že "Windows nám pomáhají se rychle a snadno připojit k Internetu, zařízením a službám, aniž bychom se měli potýkat s neznámým prostředím a závažnými problémy s kompatibilitou." Video nám pak ukáže kupu rozesmátých lidí, kteří si užívají se svým Eee PC s Windows. Naštěstí se už nedočkáme černobílých záběrů s nešťastnými uživateli, kteří si koupili netbook s Linuxem, to by již bylo příliš.

Zvláštní je, že zrovna Asus na své počítače instaluje a chlubí se linuxovou distribucí SplashTop, právě díky níž je připojení k Internetu daleko rychlejší než s Windows, pokud tedy počítáme s bootováním systému. Akce je to ale od Microsoftu pochopitelná. I když se netbooky prodávají dnes především s Linuxem, připravuje se již delší dobu hrozba odstartovaná firmou Intel - open source projekt Moblin rovněž vycházející z Linuxu a zapomenout nesmíme ani na Google Android, pro nějž se také připravují netbooky.

Kromě toho existuje ještě řada dalších distribucí, mezi nimiž si můžeme udělat pořádek zde.

Zdroj: ItsBetterWithWindows