Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.4.2007, Bohumil Federmann, aktualita
Takto se v posledních dnech píše na stránkách Dailytech. Vše se zatím zdá jako bouře ve sklenici vody a je zde mnoho povyku kolem PLAYSTATION 3 a Cell/B.E. To je možné chápat jako geniální marketingový tah pro dosažení maximálního prodeje...
Adam Bambuch | 6.1.20080:25
Od kdy je windows platforma?

P.S: Pro ty co jsem zaboudí z googlu.
Odpovědět0  0
Potoo | 30.4.200720:09
Tak kdyz se tam zminuje F@H tak tam jsou zcela jednoznacne v prevaze GPU. Uzivatele se tam vsak prihlasuji pomalu a dost jich odpada. Ale i v pripade PS3 ten zajem lidi uz opadava, protoze na zacatku byl ten vykon podavany PS3 vic jak dvakrat vyssi nez ten a byl kolem toho humbuk, ted uz ta odvedena prace leze dolu i tim jak se zlepsuje ten odhad vykonu, ktery v tom projektu PS3 podava. Aele nadeji tohoto projektu jsou hlavne GPU, proti kterym nema Cell sanci.
Odpovědět0  0
Vladimir kacer | 30.4.200721:48
Ovsem ze GPU je mnohem vykonejsi. Cetl jsem parametry, je mnohem vykonnejsi nez Cell procesor, ale Cell procesor je jen 2x pomalejsi nez nejpomalejsi super pocitac v USA, takze Cell je ve sve podstate neco uzasneho co se chyti a je to dobre. Je tu procesor ktery ma super vykon a to pouze na kousku kremiku, 90nm SOI, 221mm2. Dokonce se Cell zacina vyucovat na FEL CVUT. Cell ma: total floating point performance 218 GFLOPS a GPU PS3 ma: 1.8 TFLOPS floating point performance. Obrazek si udelejte sami :­-­))
Odpovědět0  0
ASD_ | 3.5.200711:47
Problem je v tom, ze cell dosahuje vysoky vykon len v 32bit, v 64 bit to je mnoho nasobne menej neviem presne co za tym stoji, ale tu sa neyrovna ani X6800 od intelu.
Odpovědět0  0
Vladimir kacer | 3.5.200712:16
Asi to bude tim, ze Cell je sigle procesor 64­-bit, ale pripojene dalsi podobvody­(SPE­), tech je 8 SPE, je pouze 32­-bit a jeste k tomu v PS3 je osmy SPE obvod vypnut. No ale verim tomu, ze nebude trvat dlouho a SPE obvody budou take 64­-bitove a pak se muze jit Intel zahrabat. AMD udelalo pocitac, normalni stolni pocitac jez mel vykon 1Tera, ale obsahoval dva dvoujadrove AMD procesory­(myslim­) a asi dva a nebo ctyri matematicke koprocesory. Takze verim tomu, ze i AMD pujde touto cestou, tedy cestou koprocesoru. :­-­))
Odpovědět0  0
Vladimir kacer | 30.4.200714:19
Je to tak!!! Vysoky vykon potrebuje koprocesory. Ale to neni nic noveho. Vzdyt to uz procesor Z80A od firmy Zilog, jinak Z80A je ekvivalent Intel 8080, ale Z80A byla podstatne vydarenejsi, tak tyto procesory uz pouzivaly sice externi, ale pouzivali matematicke koprocesory. Z80A byla v roce nekdy 1985, jeste je mam nekde doma ukryte jako pamatku. Je dobre ze konencne uz nekdo pochopil, ze mit v procesoru 16 jader neni nejidealnejsi cesta, ponevadz, spousta programu NEUMI vyuzivat vice jader v procesoru !!! Ale pokud je single jadro v procesoru + koprocesory, pak toto dokazi vyuzivat snad vsechny programy, ted myslim programy co se orientuji na vypocty s plovouci teckou. :­-­) good luck IBM :­-­))
Odpovědět0  0
rotor | 30.4.200712:22
Už při vývoji CPU CELL IBM ­(se Sony a Toshibou­) počítalo s tím, že bude CELL komerčně prodávat. Byla by škoda, kdyby ne. To co Intel odsuzoval, před pár měsíci, to již teď neodsuzuje a tvrdí, že je to jediné možné řešení. Přesně řekl, že přesně tyhle procesory zakopávají vzájemnou kompatibilitu a to není cesta Intelu.

Jak vidět, není vyhnutí. Vysoký výkon = specializované koprocesory.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.