Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola MPx220: 1.3 Mpix, Bluetooth a smartphone v jednom

30.6.2004, Pavel Bureš, článek
Motorola MPx220: 1.3 Mpix, Bluetooth a smartphone v jednom
Nový smartphone od Motoroly zákazníkům přináší Windows Mobile 2003 SE Smartphone edition, 1.3 Mpix fotoaparát a Bluetooth. Těšíte se?
Při pohledu na zavřený přístroj si můžeme všimnout barevného ladění do odstínů stříbrné barvy, která vyvolává dojem luxusu. Doufejme, že se nejedná o plast, který bude skřípat. Dále si můžeme všimnout stavového displeje (zobrazuje fotku volajícího), loga výrobce a "bzučítka," tedy té části telefonu, odkud se line vyzváněcí melodie. Mimo stříbrné je k dispozici ještě tmavě hnědá (spíš černá) varianta.




Polovinu spodní části v rozevřeném stavu zabírá číselná klávesnice, nad ní najdeme ovládací prvky.




Rozměry přístroje jsou 9 x 4.8 x 2 cm, Motorola váží 110 g. Vnitřní barevný displej zobrazí až 65 536 barev, stavový je 12ti bitový. Mimo zobrazení fotky nevidím důvod, proč by nemohl být černobílý, ale to je jen můj názor.

Vestavěný fotoaparát je vybaven trojnásobným zoomem, s největší pravděpodobností digitálním. Fotoaparát je uzpůsoben k vytváření autoportrétů, pravděpodobně někde na povrchu smartphonu bude odrazná plocha. Vyfocení snímky lze samozřejmě ukládat a odesílat jak ve formě e-mailové zprávy, tak i jako MMS. Paměť Flash ROM má velikost 64 MB, pro uchovávání velkého množství dat je možné použít mini SD karty o maximální velikosti 512 MB.

Motorola MPx220 by se měla začít prodávat ještě letos. Podle vyjádření Motoroly si zákazníci v některých zemích budou muset počkat, až bude uspokojena poptávka na větších trzích.

Odkaz na stránky výrobce: Motorola