Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MrBeast překonal T-Series, je youtuberem s nejvíce sledujícími, má jich 278 milionů

12.6.2024, Milan Šurkala, aktualita
MrBeast překonal T-Series, je youtuberem s nejvíce sledujícími, má jich 278 milionů
YouTube kanálem s nejvyšším počtem sledujících se nově stává ten od MrBeasta. Překonal i bollywoodský kanál T-Series, který byl dlouhou dobu nedostižnou metou. Pomalu se tak blížíme ke 300 milionům odběratelů.
Historie největších kanálů na sociální síti YouTube má za sebou několik hodně známých jmen a hodně se o tom mluvilo především za éry švédského youtubera PewDiePie. Ten si ale v roce 2019 dal pauzu po boji s bollywoodským kanálem T-Series. Svou porážku vysvětlil tím, že stačilo vzít masivní korporát, který na svůj kanál T-Series umístil snad každý hudební videoklip, který se kdy objevil v Bollywoodu. Když PewDiePie ohlásil stažení ze scény, měl T-Series 121 milionů sledujících, švédský youtuber byl na 101 milionech. V roce 2022 překonal Švéda i MrBeast, který se tak stal nejsledovanějším „sólo“ youtuberem se 113 miliony (PewDiePie měl 111 milionů).
 
 
Vydal se na zteč i proti T-Series a nyní se mu to konečně podařilo. MrBeast se stal jedničkou jak v sólo kanálech, tak i veškerých YouTube kanálech vůbec. MrBeast, vlastním jménem Jimmy Donaldson, začal svou kariérou herními videi, nicméně později přešel na různé výzvy, které se postupně vyvinuly v obrovské projekty a soutěže. Nyní ve věku pouhých 26 let dosáhl na 278 milionů sledujících (T-Series 267 milionů) a jeho jmění se odhaduje na 500 milionů USD, přičemž je označován za nejlepšího tvůrce v Top50 za rok 2023. MrBeast je sice znám svými "uřvanými" kontroverzními videi, ty ale mnohdy mají různá filantropická poslání (zaplatil např. operaci očí 1000 lidem, kteří si to nemohli dovolit) a některými je označován za nejvlivnějšího filantropa poslední doby ne ani tak výší příspěvků jako takových, ale tím, jak dobročinnost propaguje a přitahuje k ní mladé obecenstvo.
 
Nyní jsou jeho videa dostupná i na sociální síti X poté, co se ho Elon Musk snažil přesvědčit, že si může vydělat i u něj. MrBeast to zkusil a v dubnu ohlásil, že na X vydělal už přes 1 milion USD.
 
Zdroj: bbc.com, foto: Fidias, CC BY 3.0, přes Wikimedia Commons


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.