Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI na CeBITu se zaměřením na ekologii

29.2.2008, Pavel Boček, aktualita
MSI na CeBITu se zaměřením na ekologii
Prezentace společnosti MSI na letošním CeBITu, který je hlavním tématem posledních dní, bude tento rok ve znamení ekologie pod zkratkou ECOlution (z anglického eco-friendly and environmental evolution, k ekologii a přírodě šetrná evoluce)....
Prezentace společnosti MSI na letošním CeBITu, který je hlavním tématem posledních dní, bude tento rok ve znamení ekologie pod zkratkou ECOlution (z anglického eco-friendly and environmental evolution, k ekologii a přírodě šetrná evoluce). Představeny budou zejména nejrůznější počítače s nízkou spotřebou a povětšinou s malými rozměry, které tak šetří životní prostředí použitím méně materiálů na výrobu a úsporou energie při výrobě i používání. Konkrétně to budou například nové základní desky s čipovými sadami Intel X48, P45 a G45.



Zajímavá bude i řada nových laptopů série G, které prosluly tlačítkem Turbo pro přetaktování; nově budou mít i tlačítko Turbo Battery, které zřejmě laptop naopak podtaktuje pro úsporu až 20 % energie. Přijde také první zástupce zelené řady notebooků, který bude navíc kolem sebe uvolňovat anionty pro čištění vzduchu, možná bude i příznivěji působit na zdraví a psychiku uživatelů (minimálně anionty z některých přírodních zdrojů takto obvykle působí). Konečně by také na CeBITu měla být k vidění malá a levná PC (s rozměry 300 x 65 x 240 mm). Většina nových produktů bude osazena 45nm technologií vyráběnými procesory Intel, kteréžto právě mohou za snížení jejich spotřeby.

Zdroj: Fudzilla