Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI oficiálně představilo základní desky Z68

12.5.2011, Jan Vítek, aktualita
MSI oficiálně představilo základní desky Z68
Společnost MSI si podobně jako jiní známí výrobci základních desek připravila na tyto dny představení nových modelů, které jsou postaveny na nové čipové sadě Intel Z68 Express. K tomu MSI přihazuje vlastní funkce pro přetaktování shrnuté...
Společnost MSI si podobně jako jiní známí výrobci základních desek připravila na tyto dny představení nových modelů, které jsou postaveny na nové čipové sadě Intel Z68 Express. K tomu MSI přihazuje vlastní funkce pro přetaktování shrnuté pod označením OC Genie II a také kvalitní komponenty, které jsou zase prezentované pod označením Military Class II. Pro zefektivnění spotřeby pak poslouží DrMOS a pak je tu novinka v podobě LucidLogix Virtu pro "virtualizaci GPU".



Nové desky se Z68 podporují také technologii Intel Smart Response, která dokáže spojit SSD a HDD v jeden výkonný disk, kde SSD funguje jako objemná vyrovnávací paměť. Otázkou zde však je, zda to bude mít vůbec nějaké výhody (nebo naopak jaké to bude mít nevýhody) oproti využití SSD pro systém a HDD pro data odděleně.

LucidLogix Virtu umí využít integrovaný grafický čip v Intel Sandy Bridge CPU a samostatnou grafickou kartu zapne až když bude zapotřebí její výkon. Desky MSI také podporují technologii Intel Visuals s integrovaným video výstupem, Quick Sync, Intel Insider a také AMD CrossFire i NVIDIA SLI.

Prozatím MSI představilo dva konkrétní modely - Z68A-GD80 pro více grafických karet a Z68MA-ED55 pro menší herní a multimediální počítače.

Zdroj: TZ MSI