Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI oznamuje 17“ notebook CX705MX

5.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
MSI oznamuje 17“ notebook CX705MX
Společnost MSI představila další notebook určený především hráčům, či uživatelům vyžadujícím větší výpočetní výkon. Tentokrát však nečekejte jen nejnovější komponenty na trhu, MSI totiž částečně vsadilo na starší hardware. Po stránce designu...
Společnost MSI představila další notebook určený především hráčům, či uživatelům vyžadujícím větší výpočetní výkon. Tentokrát však nečekejte jen nejnovější komponenty na trhu, MSI totiž částečně vsadilo na starší hardware.



Po stránce designu došlo ke změně a celý notebook je v jednobarevném černém provedení. MSI jej tak nejspíše chce odlišit od ryze herních modelů. Asi největším tahákem tohoto notebooku bude displej s úhlopříčkou 17,3“ a rozlišením 1600 x 900 pixelů. O podsvícení panelu se postará LED technologie.



Menší překvapení nastává uvnitř notebooku, kde se usadila kombinace čipů SiS 672 DX a SiS 968. V patici procesoru je pak osazen zatím nespecifikovaný Intel Core 2 Duo doplněný o operační paměť DDR2. Jediným novým hardwarem je grafická karta ATI Radeon HD 545V s pamětí 512 MB.



Nabídka pevných disků není nikterak bohatá, volit můžeme mezi kapacitami 250, 320 a 500 GB. Další, avšak mnohem menší úložiště, lze získat skrze čtečku paměťových karet. Připojení na internet je možné přes gigabitový Ethernet, nebo Wi-Fi. Pro synchronizaci s telefonem je připraveno Bluetooth 2.1. Uživatelé využívající Skype jistě ocení webkameru ve víku displeje.



O napájení notebooku se postará 6-ti článková baterie, které by měla pomoci šetřící technologie ECO Engine, nicméně u takto velkého přístroje se počítá spíše s napájením ze zásuvky. Operační systém pochází z dílen Microsoftu a jedná se o nejnovější Windows 7 v edici Home Premium.

MSI použilo u modelu CX705MX starší až dosluhující technologie, které by mohly pomoci stlačit cenu velmi nízko. Bohužel výrobce si tento trumf zatím pečlivě hlídá.

Zdroj: TCM, MSI