Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI představuje GeForce 9600 Hybrid Freezer

10.5.2008, Pavel Boček, aktualita
MSI představuje GeForce 9600 Hybrid Freezer
Společnost MSI představila nový model grafické karty NVIDIA GeForce 9600 GT, založené na 65nm technologií vyráběném jádře G94. Tento nese označení N9600GT Hybrid Freezer a jak už napovídá název, oproti referenčnímu modelu se liší chladičem....
Společnost MSI představila nový model grafické karty NVIDIA GeForce 9600 GT, založené na 65nm technologií vyráběném jádře G94. Tento nese označení N9600GT Hybrid Freezer a jak už napovídá název, oproti referenčnímu modelu se liší chladičem. V MSI kartu osadili chladičem, který je jakýmsi mezistupněm mezi Zalmanem VF 1050 a VF 1000 - je delší než VF 1050 a vzhledově vypadá podobněji VF 1000, avšak nemá vykrojení po stranách. Stále však sestává ze čtyř heatpipe a ventilátoru uprostřed, který je mírně zapuštěn do žeber a obklopen plastovým krytem pro usměrnění proudění vzduchu.



Karta již byla k vidění na březnovém veletrhu CeBIT, kde u ní také stálo, že se ventilátor zapíná až při teplotě 87 stupňů Celsia a má produkovat hluk maximálně 32 dBA, podle nynějších informací od MSI je to však dokonce jen 28 dBA. Finální takty uvedeny nejsou - na stránkách MSI je sice u karty ikona s ozubenými kolečky, značící OC edici, avšak takty jsou prý individuální dle verze (čemuž lze i věřit, od MSI jsou často k vidění roztodivně taktované verze), minimálně referenčních 650 MHz / 1,8 GHz / 1,625 GHz v pořadí jádro / paměti / shadery by však mít měla. Obsah balení se může také lišit, v ideálním případě je v něm však k nalezení mj. přímá redukce z DVI na HDMI a interní S/PDIF kabel.



Zdroj: Fudzilla
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.