Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI představuje Wind Top AE2280

11.6.2010, Jakub Doležal, aktualita
MSI představuje Wind Top AE2280
Dotykové ovládání je v současné době v módě především u mobilních telefonů, avšak v poslední době se jej výrobci snaží prosadit také do stolních počítačů. Společnost MSI představila dalšího člena do rodiny Wind Top s označením AE2280. Nový...
Dotykové ovládání je v současné době v módě především u mobilních telefonů, avšak v poslední době se jej výrobci snaží prosadit také do stolních počítačů. Společnost MSI představila dalšího člena do rodiny Wind Top s označením AE2280.



Nový dotykový počítač spadá do velmi populární kategorie all-in-one, kterou proslavil především Apple s produktem iMac. Oproti klasickému stolnímu počítači, kde je hardware v samostatné skříni, jsou u all-in-one modelů veškeré komponenty zabudovány v těle displeje. Lze tak ušetřit místo pod stolem a zbavit se mnoha kabelů.

Základním prvkem modelu AE2280 je multi-dotykové LCD s úhlopříčkou 21,5 a rozlišením 1920 x 1080. MSI sází na moderní design, a tak v přední části kolem klasického rámu displeje přidalo ještě průhledný rám, který má nejspíš navodit pocit, že je počítač zasazen ve skle. Na zadní části pak převládá soustava větracích otvorů a zapomenout nesmíme také na opěrnou nohu.



Uvnitř této novinky se usídlily nové procesory Intel a vybírat můžeme z modelů Core i3-530, Core i3-540, případně je nabízen výkonnější Core- i5-650, který nabídne technologii Intel Turbo Boost. Operační paměť DDR3 má své maximum na kapacitě 8 GB. V oblasti grafických karet použilo MSI mobilní verze akcelerátorů od společnosti ATI. Na výběr je Radeon HD 5430, či silnější varianta HD 5730.

Dotykový počítač si doslova říká o multimediální využití, a proto nalezneme v konfiguraci pevný disk s kapacitou 640 GB doplněný o DVD mechaniku a čtečku karet. Kromě prohlížení fotek je možné také sledovat Full HD video. Dostatečně kvalitní zvukový projev by měla obstarat dvojice 5W reproduktorů s technologií THX TruStudio Pro. V případě online obsahu pak jistě oceníte přítomnost klasického Ethernet rozhraní s rychlostí 1000 Mb/s a bezdrátového adaptéru s podporou 802.11 b/g/n.



Nabídku volitelných komponent uzavírá digitální TV tuner, který však nebyl blíže specifikován. Podobný nedostatek informací panuje také u cen za jednotlivé konfigurace a data vypuštění na trh.

Zdroj: TCM