Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI uvádí servery s čtyřjádrovými procesory: motherboard K9NU-Speedster a barebone K1-106

14.9.2007, Milan Šurkala, aktualita
MSI uvádí servery s čtyřjádrovými procesory: motherboard K9NU-Speedster a barebone K1-106
Nové čtyřjádrové procesory AMD Opteron 2300 (Barcelona) se začínají objevovat v prvních serverech. Společnost MSI představila základní desku K9NU-Speedster a barebone K1-106, který nové čtyřjádrové procesory s již zmíněnou základní deskou...
Nové čtyřjádrové procesory AMD Opteron 2300 (Barcelona) se začínají objevovat v prvních serverech. Společnost MSI představila základní desku K9NU-Speedster a barebone K1-106, který nové čtyřjádrové procesory s již zmíněnou základní deskou podporuje.



Základní deska je postavena na chipsetu NVIDIA nForce 3400 se sběrnicí HyperTransport na frekvenci 1,0 GHz v plně duplexním módu. Nabízí osm DIMM slotů, umožňuje tak osadit systém až s 32 GB registrované DDR2-667 paměti s podporou ECC.



K dispozici je grafický čip XGI Volari Z7 s 16 MB video paměti, ovšem je možno použít dva PCIe x16 sloty pro zvýšení grafického výkonu, přičemž je podporována i technologie SLI. Na desce je k nalezení šestice SATA portů s podporou diskových polí RAID 0, 1, 0+1 a 5. Další rozšiřování umožňují dva PCIe x1 a dva PCI sloty. Dvojici síťových karet zajišťuje čip Marvell 1116 PHY. Pro výkonné chlazení je využito návrhu s využitím heatpipe.

Zdroj: www.msi.com.tw
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.