Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.7.2023, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk sice už není CEO sociální sítě Twitter, nicméně to mu nebrání, aby oznámil zavedení limitu na zobrazení příspěvků. Důvodem má být to, že se na nich např. trénují chatboti, aniž by Twitteru za tato data platili jejich vývojáři.
Tech-boy.lukas (1496) | 4.7.20239:17
Koukám musk dělá stále vše proto aby uživatele vyhnal ke konkurenci. Už i zaplatit za data zpětně která byla zadarmo mi přišlo trapné, a omezení množství zobrazených příspěvků i pro platící uživatele v tom pokračuje. Řekl bych že podle toho kolik mají někteří uživatelé sledujících, se ty omezení vůbec v počtu zobrazení netrefily.
Odpovědět1  3
Karel Polívka (1098) | 4.7.202313:58
Chápu to správně, že naznačujete, že když někdo sleduje velký počet účtů, tak to implikuje, že má potřebu neustále zjišťovat, co všechny ty účty každý den napíšou za nové a zcela jistě zásadní informace, bez kterých se nelze obejít? :­-­) Aneb že 10.000 tweetů za den je pro člověka s běžným uživatelským chováním ­(ne pro někoho, kdo si dělá nějaké analýzy a používá nástroje pro vyhodnocování toho, co se v rámci té sítě děje­) v praxi reálně nějak omezující?

Nějaké takovéto opatření mi přijde naopak logické a bylo jen otázkou času, než k něčemu takovému síť takové velikosti přistoupí vzhledem k tomu, jak roste využívání všemožných botů a analytických nástrojů pro monitorování nebo přímo získávání dat. To, že vedle Twitteru existuje řada nějakých jiných sítí, kam lze přejít, je jistě pravda a vždy to pravda bude. Ale to ještě neznamená, že Musk má kvůli tomu přestat Twitter upravovat podle potřeby. Každé nové omezení s sebou přinese řadu těch, na které to bude působit negativně – kvůli tomu ale nelze rezignovat na vývoj a změnu parametrů, pokud data z reálného provozu říkají, že je nějaká změna parametrů potřeba.

A že kvůli nějaké změně parametrů Twitter třeba o nějaké uživatele přijde? To je možné. Stejně tak je ale možné, že ta změna parametrů způsobí, že bude časem Twitter lépe fungovat a jeho uživatelé jej budou považovat za něco, co má pro ně větší hodnotu. A pokud bude mít uživatel pocit, že má pro něj síť větší hodnotu, bude mít větší motivaci za její užívání více platit. Samotný počet uživatelů nemůže být ani pro Twitter nějaká alfa a omega všeho.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.