Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

My IC Phone od Alcatel-Lucent jako stolní chytrý telefon

19.4.2011, Jan Vítek, aktualita
My IC Phone od Alcatel-Lucent jako stolní chytrý telefon
Společnost Alcatel-Lucent si pro pracovníky v kancelářích připravila nový telefon OmniTouch 8082 My IC Phone, který je stolní variantou chytrých mobilních telefonů. Vybaven je tak dotykovým displejem, schopností videokomunikace nebo spouštěním...
Společnost Alcatel-Lucent si pro pracovníky v kancelářích připravila nový telefon OmniTouch 8082 My IC Phone, který je stolní variantou chytrých mobilních telefonů. Vybaven je tak dotykovým displejem, schopností videokomunikace nebo spouštěním aplikací a přístupem k různým službám.



K dispozici budou také specializované varianty vhodné například pro hotely, které budou vybaveny funkcemi pro odhlášení zákazníka z hotelu, buzení telefonem, apod. Výrobce toto celé řešení nazývá jako „smart deskphone“ a nabídne jej v rámci komunikačních platforem Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Pro ně bude k dispozici ve třetím čtvrtletí.

Výhodou takového telefonu má být vysoká spolehlivost i bezpečnost a také kvalitní přenosy audia. Specializované modely nabídnou také možnost ovládání klimatizace, osvětlení, mediální služby (objednání filmů, přehrávání hudby) a hostům mohou telefony zobrazovat reklamní sdělení či jiné vhodné informace.

Alcatel-Lucent ke svým My IC Phone nabízí také otevřené vývojové nástroje API a SDK, které jsou veřejně dostupné na jejím portálu. Ty si vyzkoušelo již přes 1000 vývojářů, takže lze očekávat, že počet dostupných aplikací bude utěšeně vzrůstat.

Zdroj: TZ Alcatel-Lucent