Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nabíjení telefonu skrze Wi-Fi realitou?

22.1.2010, Jakub Doležal, aktualita
Nabíjení telefonu skrze Wi-Fi realitou?
Na několika zahraničních magazínech se objevila poměrně zajímavá aktualita z veletrhu CES 2010. Společnost RCA prý představila na letošní výstavě CES gadget s označením Airnergy, který by se mohl stát menší revolucí v oblasti nabíjení mobilních...
Na několika zahraničních magazínech se objevila poměrně zajímavá aktualita z veletrhu CES 2010. Společnost RCA prý představila na letošní výstavě CES gadget s označením Airnergy, který by se mohl stát menší revolucí v oblasti nabíjení mobilních zařízení.



Na první pohled je produkt Airnergy nenápadná bílá krabička s USB konektorem, která se vejde do dlaně dospělého člověka. Avšak výrobce tvrdí, že v sobě ukrývá zařízení schopné zachytit Wi-Fi signál, který pak přemění na elektrickou energii. Přímo na veletrhu CES se proběhla „živá“ demonstrace, při které se podařilo nabít telefon BlackBerry z 30% baterie na 100% za přibližně hodinu a půl. Komunikátor byl však nejspíše nabit z přednabité vnitřní baterie Airnergy.



Společnost RCA jde se svými plány ještě dále a již brzy nabídne klasickou baterii do mobilních zařízení, ve které bude Airnergy integrován. Velkou výhodou by měla být skutečnost, že se baterie se bude automaticky nabíjet kdykoliv se v dosahu objeví Wi-Fi signál.



Dalším překvapením je velmi nízká cena, která by se měla u Ainergy pohybovat okolo 750 Kč ($40). Jako potvrzení, že se nejedná o žert, předkládají redaktoři video, ve kterém je tento produkt představen zaměstnancem firmy RCA. V diskuzích se však objevují převážně názory, že nabíjení tímto způsobem by trvalo velice dlouho. Nezbývá tedy, než počkat do léta, kdy by měl být tento produkt dostupný.

Zdroj: ohgizmo, engadget