Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Náctiletý čelí až 38 letům vězení za neoprávněné používání školních počítačů a jiné zločiny

23.6.2008, Jan Vítek, aktualita
Náctiletý čelí až 38 letům vězení za neoprávněné používání školních počítačů a jiné zločiny
Dva studenti z Tesoro High School v kalifornské Orange County čelí obvinění z několika zločinů. Omar Khan je na tom poněkud hůře než jeho kamarád Tanvir Singh, protože je obviněn z celkem 69 zločinů, za něž mu hrozí až 38 let ve vězení....
Dva studenti z Tesoro High School v kalifornské Orange County čelí obvinění z několika zločinů. Omar Khan je na tom poněkud hůře než jeho kamarád Tanvir Singh, protože je obviněn z celkem 69 zločinů, za něž mu hrozí až 38 let ve vězení. Měl se dopustit především krádeže identity, loupeže "druhého stupně", podvodu pomocí počítače, odstranění a skrytí veřejného záznamu a pozměnění a zfalšování veřejného záznamu.



Všechna tato obvinění se ale točí kolem toho, že se Khan pokusil dostat do počítače učitele pomocí ukradeného hesla, aby si vylepšil známky na A a B (to však asi nemůžeme označit jako "hackování"). Khan měl také nainstalovat program, který by mu dovolil dostat se do školní sítě ze vzdáleného počítače a nakonec se měl pokusit změnit známky dalším 12 studentům. Problém nastal až tehdy, když si Khan vyžádal školní zápis, aby se mohl odvolat proti zamítnuté žádosti o přijetí na University of California. Tehdy si pracovníci školy všimli nepřesností a začalo vyšetřování, které Khana odhalilo.

A pak je tu Singh, jehož obvinění zahrnují spiknutí, loupež, podvod pomocí počítače a pozměnění veřejného záznamu. Tento mladík se měl pokusit o vniknutí do třídy a ukradení testů s odpověďmi. Advokát Singha k tomuto řekl, že: "To není poprvé, co jsme slyšeli o dítěti, co podvádí. Někdy prostě takové věci dělají jednoduše proto, aby viděly, jestli můžou. Jediná věc, která tento případ odlišuje od jiných, jsou využité technické prostředky."

Nyní ale jednomu mladíkovi hrozí celkem až 38letý trest, o čemž se začne rozhodovat 8. července.

Zdroj: DailyTech, ChannelWeb