Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Nastavujeme Windows Vista
9.9.2008, Jiří Černý, článek
Krátce po vydání Windows Vista se na Internetu objevilo mnoho negativních reakcí ze strany uživatelů. Některým nefungovaly jejich oblíbené počítačové hry, jiní řešili problémy se zvukovými kartami a všeobecně si takřka každý druhý stěžoval na vysoké HW nároky.
1  2  
jute | 4.2.201112:01
Mám ještě jeden dotaz dá se koupit instalační cd vist v kamenném obchodě?Při koupi pc mi ho jaksi nedali a to sem si vše zaplatil!
Odpovědět0  0
mark16516516 | 4.2.201112:53
zaplatil a je vam to prd platne, jste na tom uplne stejne jako ten pirat ... microsoft uz naprosto vazne na sve zakazniky dlabe, kdyz si koupite a zaplatite oem verzi windows predinstalovanou v pocitaci tak nejen ze nedostanete zadnou krabici, ani instalacni disk, dokonce se s vami ani nebudou bavit na helplince, jste pro ne jen obtizny hmyz ... prasknou vam s telefonem s tim ze si to mate resit jak chcete s tim kdo vam ty oem wokna prodal ... platici nebo pirat, vyjde to uplne na stejno. Kaslou na vas.
Odpovědět0  0
mark1651 | 4.2.201112:55
souvisi to s tim ze microsoft je pod cenovym tlakem ... ceny pocitacu jdou hodne dolu a tak i cena windows nemuze byt tam kde byvala pred lety ... nenazrany microsoft z toho ma samozrejme trauma a prijde jim uz dost velke dobrodini kdyz vam za ty dva tisice daji alespon nepromokavou nalepku na pocitac s logem jejich systemu ­(coz koneckoncu delaji jen kvuli reklame ,jinak by vam za ty penize uz nedali ani to)
Odpovědět0  0
mark561651 | 4.2.201113:00
a vyrobci stale chteji nizsi a nizsi cenu ... brana pro Google Chrome OS a UBUNTU a podobne otevrene systemy za ktere vyrobce neplati se tim dosiroka otevira ... cim niz pujde cena pocitacu ­(netbooky ji srazily hodne nizko, a jeste niz ji srazi tablety ktere se dostavaji pod 5000,­- tam uz se cena za windows vazne nevejde ani nahodou­)

pak pocitejte s tim ze vam microsoft ten system mozna ani nedoda a budete si ho muset stahnout z bittorrentu ­(ne z jejich serveru, to stoji penize­) a nainstalovat sami, nacez vas po instalaci system hned zkasiruje pote co zadate cislo sve kreditky kdekoliv na internetu pri prohlizeni pcka :­-­)­)­) uplne to vidim ...

"Setrit se bude, do bezvedomi!"
Odpovědět0  0
mark16516 | 4.2.201113:02
a ZADNA SAMOLEPKA, vytisknete si ji sami vlastnim inkoustem na vlastni papir za vlastni elektrinu .... natoz pak cdcko :­-)
Odpovědět0  0
jute | 4.2.201111:10
Jsem laik 2 roky jsem používal visty po kolapsu pc mi nezbylo nic jiného než přejít na xp­(nedali mi instal.cd­) zdá se mi že jsem se vrátil do minulosti.Proč většina lidí má radši xp?V čem je rozdíl?
Odpovědět0  0
mark15665 | 4.2.201111:35
rozdil je v tom na co jsou zvykli ... xp proste vetsina lidi umi perfektne ovladat a nepotrebuji visty ktere neprinasi VUBEC NIC UZITECNEHO a pouze PRESOUVAJI VECI Z JEDNOHO MISTA NA DRUHE a MENI VZHLED ... microsoft asi dosel k zaveru ze nemusi system vylepsovat, staci kdyz mu jednou za 4 roky kompletne zmeni barvy a vzhled, a prekresli ikonky, ... sem tam neco presune a hura ma novou verzi bez nejmensiho uzitku.

take si myslim ze xp jsou vyborne pouzitelny system na COKOLIV ... neni duvod microsoftu kazde dva roky platit vypalne de fakto ZA NIC. O cem mluvim pochopite daleko lepe az z visty prejdete na 7 ­-­-­- prinos opet nulovy.
Odpovědět0  0
kukatkoo (4) | 4.2.201111:36
Proč xp nebo visty:Visty když přišly na trh byl to vrak a microsoft se musel hodně snažit zaplatama to byl tak linej system a neschopnej že nový uživatele to vzdaly po 5minutach zkoušení a skušenější uživatel se stim popral,byl to boj :­-­)­)ted už jsou stabilní a použitelné ale už jsou tady win7 a ty jsou suprové pro me teda jo :­-­)každej novej system má mouchy neš se da do kupy.­-­)­)­)tak to vidim ja lidi proste v té době zustali u xp protože snima nebyly problemy:­)­))
Odpovědět0  0
mark1651 | 4.2.201111:37
lidé jako vy neustále straší všechny ostatní že přechod na ubuntu linux znamená učit se něco nového ... a pak najednou vidíme že microsoft nutí k tomu samému své vlastní uzivatele skoro kazdé dva roky ... nez neustale prechazet na novejsi a prekopanejsi verze office nebo windows, tak to uz je mozna pohodlnejsi prejit na to ubuntu ...
Odpovědět0  0
kukatkoo (4) | 2.10.200819:17
moje zkušenost z raid teda zrcadlení je taková že když jsem použil Visty premium tak něak nezjistil rychlost a výhodu.­-­)­)­)­)­)
pak jsem zkusil Visty ultimate a najednou jsem čučel na drát:­-­)­)­)­) jak kdyby ho nikdo nakopl hned to frčelo,ale když došlo k výpadku biosu a nastavil se do normálu vypadl raid a naběhli mě do systemu načetli se ovladače a přišel jsem o raid a už se mě to nepodařilo vratit do raid pole,asik to neni to pravé ořechové použivat raid na vistach:­-­)­)­)­)­))
Odpovědět0  0
jlenyi (1) | 23.9.200817:32
ktosi tu predtym puisal o kompatibilite Visty...
Tak len tak zo srandy ­- programujem vo visual foxpro ­- ver. 9,
a robený program po Vistou neide korekrtne ­- ide ale padá, vynecháva grafika, nezobrazí to, čo noirmáýlne po Win98, win XP a winXPpro normálne funguje a ide.
A pritom posledná verzia Visual foxpro je 9 ­- čo je momentálna, ofociálne nie je kompatibilná s Vistou! , čo je aj na vista compatibility stránke od Microsoftu písané a pritom je to programovací jazyk vytvorený a produkovaný a predávaný MICROSOFTOM !!!
Vista nie je kompatibilná s iným programom priamo od MICROSOFTU !!!
to je sranda?
Odpovědět0  0
Pepa 1 | 16.9.200815:20
Visty ­(32 bit home premium cz­) používám od května 2007. Z počátku byly dost nevychytaný to musím uznat... ale to byly XP zpočátku taky, co si budem povídat... Po service packu 1 jsem upgradoval ramky a přešel na 64bit verzi, mezitím se již stabilizovali drivery ­(např na zvukovku to byla zpočátku hrůza­) a nyní nemám jediný důvod se vracet na xp ­(jak jsem tady nyní v některých názorech četl­). Hraji hlavně hry a jsem s vistama spokojený. Samozřejmě na ně musí být rozumný HW a musí se trošku nastavit aby nebyly tak ­"rozežraný­" a je dobrý je trochu udržovat v ­"kondici­" ­(tím myslím alespoň někdy udělat defragmentaci atd..­) ­- pak všechno šlape jak má. Ale to je stejný i u XP, když se o ně nestaráte tak je za půl roku máte zaprasený stejně jako visty.....
Odpovědět0  0
Mark516 | 17.9.200813:38
gratuluji ti k tomu ze jsi zbytecne prekonal par prekazek abys microsoftu vrazil do chranu jeho vysnene love $$ sam si tim sice vubec nic neziskal, krome systemu ktery snad uz funguje alespon tak dobre jako jeho predchozi verze , ... ale microsoft z tebe ma radost :­-­) .... stale plati ze neexistuje jediny duvod proc prechazet z xp na vista, naopak existuje stale rada duvodu proc prejit zpet, vykonostni nenazranost vist je jednim z nich a stale plati ...
Odpovědět0  0
Mark1561 | 17.9.200813:47
vis co je zvlastni, ze treba HP mne nuti abych si spolu s novym operacnim systemem musel koupit i novou multifunkcni kopirkotiskarnoskener officejet... mam v kanclu pomerne novy officejet 9110 a hadej co ... nejsou ovladace pro visty, a nebudou pry si mam koupit novejsi model a hadej co ... ten novejsi model je naprosto stejnej, jsou od sebe k nerozeznani, jde jen o to donutit me k vyhozeni penez oknem, a totez by byl nejen ten novy office jet ... totez plati i o celych vistach ...
Odpovědět0  0
Mark156 | 17.9.200813:49
takze co jsou visty ? jen problemy kterym se da snadno vyhnout tim ze budeme visty ignorovat ... jsou to vyhozene penize oknem ktere v dusledku neprinesou zadne pozitivum, tak spatnou investici snad nemuze udelat nikdo kdo ma v hlave fungujici sedou kuru mozkouvou
Odpovědět0  0
Mark165 | 15.9.200810:36
http:­/­/modrak.steadynet.org­/images­/blog­/915.gif ... v každém případě tento člověk měl štěstí, jiný se tomu tak snadno nevyhne
Odpovědět0  0
Tuwok | 15.9.200810:40
jo no tento chlápek už tolik štěstí neměl, http:­/­/www.ctrlaltdel­-online.com­/comics­/20070331.jpg ... ale zase na druhou stranu zdá se že ho reklamní masáž microsoftu oslovila na tolik že mu to možná ani nevadí :­-)
Odpovědět0  0
j.c (4) | 14.9.200814:47
Pro mnoho lidi je tento clanek zrejme dobrym voditkem co asi tak cekat. Mne osobne se pouzivani dalsich utilit pro ladeni systemu prici a uz jen fakt, co vsechno udelat pro optimalizaci systemu jaksi zavani necim, co popira smysl prechodu na tento system pro bezneho uzivatele. Samozrejme, ze se jedna o nejprodavanejsi system, avsak vzhledem k prodejum pc a laptopu asi nijak prekvapive. Umelou podporou techto prodeju by se dal oznacit fakt, ze MS prestal prodavat XP. Proc asi.

Prispevky nekterych uzivatelu jsou usmevne, obzvlast ty kolem jazyka. Pro klid vsech zucastnenych navrhuji, aby autor pouzil nazvoslovi jak originalni, tedy anglicke, tak ceske pro remcaly. Osobne pouzivam EN verze vsech programu jiz nejaky rok, nebot preklady byvavaly tragicke. Dohledat pak navod na EN webu je nemozne a na ceskych nebylo nic. Soucasny stav nevim a nezajima me to.

Jinak k vlastnim Vistam. Jsem obycejny user, ktery si vzdy pc skladal a instaloval sam. Nemam ambice byt odbornikem a kdyz nevim, zeptam se, proctu net. Z techto duvodu, ze zvedavosti a byt ­"in­" jsem si zakoupil Vista Home Premium 64b EN. S vlastni instalaci ­(na Raid 0­)a nastavovanim jsem problem nemel. System me vsak stve mnoha malickostmi a svoji odezvou ­- absence power tools pro XP, pomaly windows media player, nemoznost rozchozeni legacy hw, ­(ne­)kompatibilita s nekterymi zarizenimi v siti atd. atd. Negativa prevazuji pozitiva. Vyrobci periferii a sw se taky moc nevytahli.
Ten, kdo Visty nezna, vyzkousejte si je, at sami vidite a udelate si nazor. Sam vazne uvazuji o downgradu na XPP.
Odpovědět0  0
Roderic (7) | 12.9.200815:13
Ja mam problem s Vistou 64bit, alebo aspon myslim, ze je v nej, resp. niekde v nastaveni.
Nainstaloval som ju na svoje nove PC a to sa nechce niekedy poriadne vypnut. Ostane iba obrazovna s napisanym Shuting Down, stale blika disk, ale musim ho vypnut na tvrdo. Potom pri novom starte mi vypisuje, ako ma spustit OS, dam ze normal a ide.
Dalsim problemom je, ze niekedy nechce nabehnut. Startuje az po chvilu, ked sa ma uz ukazat pracovne prostredie. Vtedy je tma. Riesim to restartom.
Neviete v com je chyba? Mam stiahnute na vsetko najnovsie ovladace. Takze v tom to nie je.
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 13.9.200822:39
Tipoval bych problem v regisrech nebo poskozeny systemovi soubor ­- doporucuju sformatovat a udelat cistou instalaci.
Odpovědět0  0
Roderic (7) | 14.9.200812:42
ano, preinstaloval so OS, a teraz to zatial ide. Dakujem
Odpovědět0  0
CoC | 12.9.20089:57
Při ceně dnešních HDD nemám nejmenší problém provozovat 2 systémy současně, v mém případě XP Pro a Vista64b. Na mojí běžnou práci ­(kancelář, film, hry­) mi stačí XP, když potřebuju, mám Visty 64b. Už třeba jen kvůli tomu, že považuji za dobré minimálně s nimi umět pracovat, když už nic jiného. Není liž pravda ?
Odpovědět0  0
Thomsa1561 | 15.9.200810:32
hmmm, umet s nima pracovat ... hmmm ... tak ti nevim jestli tohle je argument ... povazuji zrovna tak za dobre umet pracovat s ubuntu linux, myslim ze i lepsi nez umet pracovat s vistama ....
Odpovědět0  0
mixal11 | 11.9.200812:19
Je mi jedno co si budete o mne myslet, ale rok som mal 2 notebooky ­- jeden vista a jeden xp. ked som mohol, tak som pracoval na xp aj ked som bol zozaciatku z visty nadseny­(vzhlad, zopar dobrych napadov a logickejsich dialogov­). Teraz mam uz iba XP a urcite nejdem upgradovat na Visty, ked budem kupovat zene notebook tak jedno z kriterii bude moznost downgrade.

Po par mesiacoch som bol v stave ze som mal 40% services vypnutych ­(index, SF, themes... vsetko co nebolo potrebne­) aj tak sa vedela vista sama zabavit a bez akychkolvek spustemnych appz stale hrabala na disk atd.. Praca s viac aplikaciami bola znacne pomalsia ako na XP.

Oba stroje boli 2x2Ghz, 2 GB ram, 160 GB disk.
Odpovědět0  0
Mark156 | 15.9.200810:30
no co bysme si o to be asi mysleli ... mam velmi podobnou zkusenost, mas proste pravdu.
Odpovědět0  0
fanynek (6) | 11.9.20083:22
Řeším jeden docela slušnej oříšek: https:­/­/www.svethardware.cz­/forum­/showthread.php?t=19626
A v souvislosti s tím...potřeboval bych vyzkoušet ještě Windows Vista x86 Ultimate v originál jazyce, tzn. EN. Jenže za boha nevím, kde ji sehnat. Neporadí někdo? Dík.
P.S. Jinak pěkný článek pro lidi, kteří s Vistou začínají. Pro člověka, který se v tom ­"hrabe­" už nějaký měsíc nic převratného. Čekal jsem upřímně víc. Ale nic ve zlém.
Odpovědět0  0
Jumperman (45) | 9.9.200821:29
Mám na svým PC Vistu Home Basic a tam není toho moc k nastavování, takže ten článek ačkoliv není špatnej, tak je mi celkem na nic... :­-­))
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 11.9.20081:08
Podle me je pro vetsinu lidi idealni Home Premium 64bit.
Odpovědět0  0
twk165 | 11.9.20088:35
tento prizpevek nechapu ... kdyz uz mas tedy visty nerozumim tomu pro si pri instalaci nezadal ULTIMATE ­(nebo jak se ta full verze jmenuje­) a pak jsi to neaktivoval treba nejakym aktivatorem dostupnym na mininova.org ... funguje to perfektne mam to overene ­(myslim ta aktivace jako takova)
Odpovědět0  0
Usm (78) | 9.9.200821:13
Ahoj, sice to s článkem nesouvisí, ale měl bych prosbu ­- mám desku se SLI, tj. 2x PCI­-E ­- používám jen jednu grafiku ­- je jedno do jaké z těch dvou slotů jí dám, nebo musí být jenom v tom prvním? Děkuji za odpověd
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 9.9.200823:10
karta bude fungovat v obou.
Odpovědět0  0
Kojak84 (8) | 9.9.200816:27
dost mi to připomíná situaci kdy byly uvedené XP­- proč přecházet z win98se když jsou odladěné, rychlejší a bez zbytečných efektů, na pomalé a nepoužitelné XP, na kterých nic nejede, nedá se spustit a je to jedna velká omalovánka...uvědomte si, že XP momentálně běhají na hardwaru, kterej je si tak 20x ­- 50x výkonější, než po jaký byly XP
Odpovědět0  0
Kojak84 (8) | 9.9.200816:40
určený­(minimum bylo tuším pentium 266Mhz a 64MB ram­) už vidím tu situaci za pár let, až vše bude Vista only a přijde nový Windows...to bude, proč používat Windows JáNevímCo když ty Visty tak pěkně chodí...největší problém vist je, že tam nefungují cracky pro hry...a to spousta lidí nedokáže překousnout. Visty rozhodně nejsou dokonalé, ale XP byli na začčátku podle mě mnohem mnohem horší.
Odpovědět0  0
razor1966 (3) | 9.9.200818:49
A preco by cracky nefungovali to si kde počul.... lol
Odpovědět0  0
Kojak84 (8) | 9.9.200820:15
zapoměl jsem dodat pod 64bit, o jinejch Vistách ani neuvažuju...mám to z vlastní zkušenosti, sehnat crack kterej by chodil pod 64b vistou byl docela záhulaspon před půl rokem, kdy jsem ji docela dost intenzívně zkoušel...
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 9.9.200820:55
Cracky tam fungujou ­(pouzivam Vista 64bit uz od kvetna 2007­) ­- staci pro ten soubor udelat vyjimku v nastaveni DEP ­(vetsina jich funguje i bez toho­).
Odpovědět0  0
alfamir | 11.9.20088:07
sorry,ale s názorem,že XP byli na začátku horší,jako Visty nesouhlasím.Z 98SE jsem přešel na první ještě anglickou verzi XP a neměl jsem žádný problém.Všechno fungovalo bez problémů­-hry,programy.....stabilita XP ve srovnání s 98 byla o dost vyšší,takže nevím,ale XP jsem od začátku bral jako velký krok vpřed.Visty mně nepřesvědčili.Jasné,že časem budeme všichni fachacht na Visty,ale na XP jsem přešel dobrovolně a rád,na Visty přejdu jenom proto,že budu muset.Snad za 2 roky a radši později,jako dřív.
Odpovědět0  0
Mark1565 | 11.9.20088:31
v podstate s vami zcela souhlasim, ze systemu 95­-me se skutecne na ty novejsi prechazelo s radosti :­-­) protoze prinos ve stabilite byl skutecne patrny ­(diky zcela novemu jadru systemu­) ovsem jen doplnim ze opomyjite jeden vyvjovy mezistupinek ... to nove jadro se v dobe kdy existovaly windows 98 totiz pouzivalo v serverovych systemech windows nt, posleze se objevilo v systemu windows 2000 ktery osobne povazuji dodnes za nejpovedenejsi widnows vsech dob, prechod na windows 2000 se skutecne vyplacel a mel smysl. diky daleko lepsi stabilite nt jadra se opravdu zvedla produktivita a lide mene na pocitac nadavali :­-­), vice na nem pracovali ... windows xp pak prisli podotykam POUZE s omalovankovym modernim vzhledem a oblekly do nej prave zminene windows 2000 takze kdo mel dvoutisicovky tomu se prechod na xp rozhodne nevyplatil stejne tak jako se dnes nevyplati prechod na visty ... visty jsou vsak v tomto ohledu jeste mnohem horsi, zatimco xp tak nejak nenasilne rozsirili windows 2000 o libivy vzhled pestrobarevne ikonky a treba i uzitecne vyhlazovani pisem na lcd obrazovkach .. windows vista proste neprinasi naprosto nic uzitecneho krome brutalnich systemovych naroku a preusporadanych dovednosti kterymi disponovaly i xp jen jsou proste ve vistach dostupne jinde ­(casto mnohem hure dostupne)
Odpovědět0  0
alfamir | 14.9.200823:33
souhlas­-2000 byli na svou dobu neskutečně stabilní,pracoval jsem na nich 1 rok,tudíž vím své,ale vynechal jsem je jenom kvůli jinému chápaní systému.Vy berete systém myšlením práce­-stabilita,já beru systém myšlením práce­-hry­-stabilita a v tom byli XP revoluční.....Vista revoluční není,není ani evoluční,je to naopak krok od uživatelů ne k nim.Sorry,tohle já nemusím
Odpovědět0  0
Mark1565 | 9.9.200813:03
zalezi na nas ze ... ovsem snaha vykonostne optimalizovat visty se podoba snaze pomoci mirne sestelovane prevodovky snizit spotrebu nenazraneho dieslu na uroven moderniho elektromobilu ... at se snazite sebevic proste XP vychazeji daleko lepe, jsou uspornejsi rychlejsi, a nezdrzuji se zbytecnostmi, ovladace jsou bezproblemove a vsechny hry funguji jak maji ... to se o vistach opravdu rici neda
Odpovědět0  0
M.M.X | 9.9.200813:33
vsetky hry funguju ako maju? :D skus na XP spustit cokolvek s DX10
Odpovědět0  0
Mark165 | 9.9.200813:46
no asi te prekvapim ale jde to bez nejmenesich potizi , ... zadyn vyrobce si totiz nedovoli vyzadovat vyhradne dx10, tedy krome microsoftu samozrejme ... a vsechny ty obrazky co porovnavaji kvality dx 9 a 10 uz mnohokrat byly diskutovany jako jasne podvody na duveriveho uzivatele ... xp je majoritni platforma, vista je jasna minorita vyrobci kaslou na dx 10 ... a kaslat na ne s klidem mohou i hraci protoze neprinaseji prakticky nic nez marketingovou masaz
Odpovědět0  0
M.M.X | 9.9.200813:57
hral si uz nejaku DX10 hru? zjavne nie... ja ano a tvrdim ze rozdiel je viditelny na rpvy pohlad
Odpovědět0  0
Tdsok | 9.9.200815:14
rozdil na prvni pohled znatelny neni ... samozrejme pokud vezmes hru ktera je novejsiho data samozrejme bude vypadat diky vyssimu rozliseni textur, a diky narocnejsim shader efektum lepe, ale na tom maji zasluhu vyrobci grafickych karet nikoliv dx10 ... a samozrejme hral jsem crysis prinejmensim na dx9 i deset na nejvyssi mozne detaily a rozdil ? ... nula, dx10 je jen podfuk kteremu vsichni vyrobci pocitacu pritakavaji protoze jim prinasi prachy zrovna tak jako microsoftu za licence
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200816:16
Ano, DX10 je podfuk a cele je to komplot velkeho Bila a proto HW vyrobci vyrabeji DX10 karty a MS prodava Visty.
Odpovědět0  0
Droo | 9.9.200814:00
Ano ano, pro tebe je ukazatel pouzitelnosti systemu to, jestli zvlada vsechny hry. To jen ukazuje na tve profesni vyuziti PC.

Zvlastni pouzivam VISTY na praci, kterou se krmim a zaroven si zahraju, zatim vse ­( prirozene hry novejsi, nehraju RedAlert­). Nicmene hlavni napln je parce a tu system plni naprosto normalne, jako ji plnily XPcka. Mozna to chce trochu nadhledu a ne jen zaslepenecke zaujatosti.
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200814:35
Ano, strasne. Nekteri lidi pouzivaji PC na hrani her. Muzete se stavet na hlavu, veset se na pradelni snuru, ale to je asi tak vse, co s tim nadelate. :)
Odpovědět0  0
ASDfasdfdd | 9.9.200815:19
a take mi vysvetlete prosim proc je podle vas zaslepena zaujatost prohlasit ze visty neprinasi oproti xp nic uzitecneho, a jsou spise horsi nez predchudce v podobe XP ? ... to neni zaujatost, to je rozumne spotrebitelske hodnoceni dokonale nezvladnuteho produktu.
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200816:06
Nevidim tu, ze bych nekde mluvil o zaujate zaslepenosti. Visty proste prinaseji nektere veci, ktere ja jako uzivatel mohu vyuzit a XP mi je nenabizeji. At uz je to DX10, IIS7, 64bit atp. Tot vse.
Odpovědět0  0
Mark156 | 9.9.200815:17
navic predevsim na praci si visty nainstaluje jen skutecny cvok. ktery si neumi spocitat ani jedna plus jedna. Prave na praci jsou XP se svym rychlym prostredim bez zbytecnych zdrzovacich efektu daleko lepsi. Visty prinasi obrovske logo windows vetsi nez kdy predtim a nevydane kolosalni ikony vseho druhu. Ano to je pro praci skutecne balzam ze ? :­-­)­)­) jo a malem bych zapomel animovane pozadi bezesporu zvedne efektivitu jakekoliv prace :­-­)­) a bezesporu i rychlost pocitace
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200816:04
Pokud chcete delat treba s IIS7, tak jinou volbu nez Visty nemate. Vase hodnoceni tudiz celkem pokulhava.
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 9.9.200820:50
Na mim HW behaj Visty 64bit mnohem lip a rychlejs nez XP tak nevidim duvod pouzivat 7 let starej OS. Krome toho jsou Visty mene nachylne na chyby ovladacu ­- vetsina chyb ovladace narozdil od XP nezpusobi ve Viste pad celeho OS.
Odpovědět0  0
SAMiam (3) | 10.9.200810:35
Mark ty tu len stracas cas svojimi sprostymi kecami, este si nenapisal ani jeden prispevok k veci, tak kdo je ten cvok??
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200814:36
Rozdil mezi DX9 a DX10 je viditelny pouhym okem. Zkus treba srovnat Lotro na DX10 a uvidis. :)
Odpovědět0  0
Hynajs | 9.9.200815:22
stalo se, nevsiml jsem si rozdilu ... kde bych mel videt rozdil ? detaily mam na obou systemech na ultra high .. vypada to naprosto stejne.
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200816:14
V lotro je videt rozdil hlavne pri prechodu vody a zeme. Pak v DX10 verzi jsou implementovany detailni stiny.
Odpovědět0  0
Ellessar (125) | 9.9.200815:32
Rozdiel je badatelny, pre mna vsak ide len o detaily a par detailov nevyvazi vsetky zapory visty...
Odpovědět0  0
M.M.X | 9.9.200818:04
vsetky zapory... hm, mozes vymenovat aspon 5?
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 9.9.200820:52
Nemuze, protoze o tom systemu nevi nic krome FUD od lidi ktery slyseli ze Vista zere deti a ze ji vyrobila CIA :­)
Odpovědět0  0
Draken (24) | 11.9.200813:24
-nižší výkon se stejným HW
-neodladěné ovladače ,některé pro tiskárny,zvukovky,TV­-karty atd.
již ani nikdy pro vistu nebudou
-vysoké % wifi routerů na vistě nefunguje jak má
-delší start­(zkus Linux­-10s pro ně není nereálný čas­)
-naprosto nepřehledná položka ovladací panely+překopané vlastnosti plochy
-u 64­-bitové verze nefunguje takřka polovina SW
-stále neumí plnohodnotně pracovat se 4 GB ram ­(ani 64­-bit verze­)
celých 750MB zabírá systém...XP zabírá 220MB
-až do vypnutí ochrany systému několika­-násobný dotaz zdali si něco opravdu přejete spustit.
-rozdíl mezi DX10 a DX9 je téměř směšný oproti DX9 a DX8 ­(zatím­)
pokles výkonu je však drtivý až 65% při nastavení stejných detailů...­(průměrně 30%­)
-kde stojí o to že zde neexistuje Admin profil?
-USB booster je zřejmě taky reklamní trik protože jsem žádný rozdíl nezaznamenal ani s Corsairem Vouanger GT 4GB...


pravda je že microsoft přišel s možností downgrade a tak kdo koupil Windows Vista Basic má licenci i na Home a kdo Ultimate tak dostal licenci na Profíky...a může tak v klidu zvážit který systém je lepší ,pravda je že takový propadák tu od uvedení Windows NT dlouho nebyl...
Odpovědět0  0
M.M.X | 11.9.200813:50
Blbosti
Nizsi vykon to na rovnakom HW nema ­(ak myslim sucasny HW, nie nejaky srot z minuleho tisicrocia­)
Ze na tom nefunguje nejaky hardware alebo ovladac je chyba jeho vyrobcu a nie chyba Visty ­(napriklad Sony Ericssonu trvalo niekolko mesiacov kym na Vistu vobec nejaky ovladac spravili­)
Start z hibernate modu mi trva cca 4 sekundy
Mam 64bitovu verziu a funguje mi na tom takmer vsetko
Pracovat s 4 GB RAM to vie ­(mam 4 GB RAM a 1 GB pamat na grafike­)
Dotazy ci nieco chcem spustit su uzitocna ochrana pred rozmymi skodlivymi aplikaciami ktore sa same spustaju aj ked to nechcem
Rozdiel medzi DX10 a DX9 je viditelny na prvy pohlad ­(voda, dym, svetlo, prach, hmla,...­)
Admin profil na vacsinu cinnosti nepotrebujes a ak na nieco ano tak mas moznost spustit ako admin konkretnu aplikaciu
Odpovědět0  0
Draken (24) | 11.9.200814:39
připadá ti pokles výkonu u Athlonu X2 6400+@3,4Ghz+4GB ram+HD 2900Pro o 10% oproti XP málo?
možná že je nějaká chybka ze strany výrobců ale,a co nutnost microsoft certifikátu pro instalaci HW...kdo z výrobců by chtěl platit za certifikaci pro svůj 5 let starý HW...?ani já ne...
-funguje ti fraps,everest,invetor10,dvd shrink,dvd decrypter atd...
ochranu před škodlivým SW zastane mnohem líp firewall ­(Kerio,ashampo­)
-máš nějaký screen kde je velký rozdíl mezi DX10 a DX9 při zachování pro obě platformy maximálních detailů...
-už si někdy konfiguroval ve vistě firemní síť?hnus ,bída ,na zvracení...zlaté XP
Odpovědět0  0
M.M.X | 11.9.200815:22
1. Mam Athlon X2 6000+, 4GB RAM a HD2900 Pro a ziadny pokes vykonu som nezaznamenal
2. Fraps a Everest mi funguju, dalsie dva nepouzivam
3. Firewall sluzi na filtrovanie prenosov medzi PC a sietou, o to ake programy sa mi spustaju pri starte by sa mal vediet starat OS
4. Rozdiel medzi DX10 a DX9 sa da vidiet na videu alebo pri hre, na screenshotoch toho vela neuvidis
5. Clanok je aik o nastaveniach pre domacich uzivatelov, firemna siet ma nezaujima, toto je svethardware a nie computerworld
Odpovědět0  0
Draken (24) | 11.9.200815:44
1.je divný že se tak shoduješ s konfigurací ale budiš,zkusil si někdy 3Dmark,PCMark,Winrar,aquamark...všude zjistíš o kolik výkonu oproti XP přicházíš...hry jsou jisté tam výkon klesá o mnohem víc...ale u Benchmarku lehce pozná i blbec že někde něco papá víc než by mělo...
2.když máš licenci na verzi everestu 4.2 ,budeš kupovat i na 4.5?cracky a keye fuj kde to žiješ. :­-­),a funguje ti ta 4.2 moc dobře co?...
3.to co se ti pouští při startu windows v MSconfigu i regeditu si můžeš nastavit sám,navíc tohle opravdu vista nekontroluje
4.jediné video ,screen nebo cokoliv kde byl vidět efekt DX10 byl crysis a i tam šlo config přepsat a emulovat efekty pomocí DX9 ve stejné né­-li lepší kvalitě a rychlosti než na DX10.
5.z názvu webu přímo křičí Svět hardware!!nežíkej že UTP panely,
routery,switche a všechno to kolem není hardware.
a kdo říká že doma nemůžu mít sesíťovanejch 10.kompu protože pořádám soukromou lanku...
Odpovědět0  0
jfb | 12.9.200812:24
Spoustu ppoklesu výkonu bylo způsobeno rannýma ovladačema grafických karet, dnes je sittuace u většiny ­- ne u všech ­- her docela jiná, ztráta výkonu je tak max. 2%. A až začnou nativní DX10 hry, tak to fiukot, jelikož stejně vpadající hra přes dx10 je mnohem rychlejší než přes DX9. Jediný problém, proč neexistuje opravdová nativní DX10 hra jsou konzole, které jedou defakto oid DX9 technologiema
Odpovědět0  0
jfb | 12.9.200812:20
Mám visty 64bit a používám nějakou starší DVD Shrink, DVD Decrypher 4 a 5 bez problému!!! zrovna včera. DVD Decrypher je sice nvá verze, ale zu free programu to nevadí, ale ten shrink opravdu nějaká stará a žádný problém!! Her jsem moc nezkoušel, ale zatím DiabloII ­- tam to řve, že může být problém, ale bez problémů, Darkastar One, a pár dalších. Bez problémů. Dokonce na 32bit Vistách jsem rozběhl některý věci, co na XPčkách fakt nešli, stačilo si trochu vyhrát s kompatibilitou.
Odpovědět0  0
alfamir | 9.9.200811:20
nechápu proč mám vyměnit kvalitní XP za Visty...jenom proto,aby si lidé od Microsoftu nahrabali ještě víc peněz???Navíc je do Vist implementováno několik omezení,které se mi ani trochu nelíbí.Tyhle věci možná pomáhají gigantům na trhu s hudbou nebo filmy,ale mně nepomáhají.
Odpovědět0  0
dd@dd.dd | 9.9.200812:46
No napriklad tehdy, kdyz mate na svem pocitaci OEM WindowsXP a kupujete novy pocitac ­- tam stejne nejake Windows musite mit a ty stare XP se nesmi pouzit. Tak proc nekoupit Visty.

Samo, na stary pocitac koupit Visty jen tak se nevyplati ­- ledaze by byl clovek vasnivy hrac her a chtel mit DirectX 10.1
Odpovědět0  0
Mark1561 | 9.9.200813:05
tam stejne nejake Windows musite mit ? ... ale jdete , nemusite ...
Odpovědět0  0
rge spank | 9.9.200815:10
dx10 je neumerne prefouknuta bublina ... microsoft spolehal na to ze hrace na visty ziska vzhledem efekty a lakadlem v podobe dx10 ­- diky tomu meli byt hraci nejjednodussi cilovka ... jenze jak se ukazalo az tak jednoducha cilovka to neni ... dx10 nic noveho neprinasi, visty maji obrovske problemy s radou jen o generaci starsich her ­(natoz starsich­), porovnavaci obrazky jsou vetsinou z dilny ms a jsou ucelnym podvodem, jedine hry ktere dx primarne vyzaduji jsou ty z dilen Microsoftu a tak je zrejme ze jde spis o politickou taskarici nez skutecne prinosnou verzi dx ...
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200816:08
Jeden z duvodu proc jsem sel do Vist byl DX10 a skvela 64bitova verze. DX10 ma celkem hodne novinek, jejich vyuziti jeste neni tak markatni ve hrach, ale to prijde. :)
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 9.9.200820:45
O jakym omezeni mluvis? pokud myslis DRM tak to je aktivni pouze pokud spustis nejaky obsah ktery obsahuzje ochranu DRM ­- kolik lidi v tyhle republice ma v PC soubory chranene DRM? tak mozna 10. Kdyz uz bych jo hodne chtel nejaky soubor ktery ma DRM ochranu tak si ji z nej dokazu odstranit behem 5ti minut....
Odpovědět0  0
joghurt (12) | 9.9.20089:55
Jde nějak zmenšit výšku hlavního panelu? V WinXP jsem používal nějaký skin, ketrý jej zmenšil, ve Vistách jsem nic podobného nenašel.
Odpovědět0  0
Twk | 9.9.200813:06
ne nejde ... radim zustat u xp ... narazis jeste na spoustu veci ktere ve vistach nejdou zatimco v xp s tim neni problem ...
Odpovědět0  0
M.M.X | 9.9.200813:34
ake napriklad? ja viem skor o opacnych pripadoch
Odpovědět0  0
Mark1561 | 9.9.200815:05
ale nepovidej to je mi novinka ... to ti muselo dat velkou praci sesbirat alespon 5 ... vyjmenujes nam je ? :­-­))
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 9.9.200820:40
Tak ja ti je klidne vyjmenuju misto nej:

1.SuperFetch
2.Desktop Search
3.UAC
4.Narozdil od 64bit XP to ma plne funkcni 64bit verzi
5.Pro instalaci nepotrebuju nejakou spupidni disketu se SATA ovladacema ­(pripadne je nemusim zvlast integrovat do instalacky­)
6.DX10
7.Vynuceni podepsanejch ovladacu ­(pouze pro 64bit verzi­)
8.Podpora EFI
9.Izolace ovladacu ­- tzn. ze vetsina padu ovladace neshodi cely OS ­- vetsinou pouze uvidis hlasku, system ten ovladac restartuje a ses zpatky ve hre.

Happy ?? :)
Odpovědět0  0
Tom-123 | 9.9.200821:12
1.SuperFetch je v kravina značně rozporuplná...Může zrychlit díky cachování,ovšem v reálu spíše vadí a chroustá z disku.Mimochodem,na XP jde neoficialně taky aktivovat.
2.DesktopSearch,o třídu horší než má konkurence:­),třeba Google.Ostatně kdo umí hledá pod TC...
3.UAC a pozitivum,to snad ne...
4.To ano.
5.S SP2­/SP3 taky ne.
6.DX10.je mírně řečeno propadák.
7.Opět značně problematické.Někdy jsou neofi.drivery lepší než podepsané oficiální.
8.EFI.Některá deska již plně podporuje EFI?...
9.Hezké,jenže většinou padají Visty,nikoliv XP.

Happy??:­)
Možná je na čase smířit se s tím že Vista jsou novodobé ME,jinak řečeno propadák.Ostatně,mezi řádky to říká i sám MS...
Odpovědět0  0
filky (65) | 9.9.200821:24
propadak ktereho uz se prodalo 180 milionu licenci :D
Odpovědět0  0
Tom-123 | 9.9.200821:39
Jistě že Visty jsou propadák.Co je nejdůležitější velké korporace nechtějí o Vistách ani slyšet.A prodej?Tedy vnucení?.Na počet hardware se Visty prodávají hůře než dříve XP.Pokuď win.7 nepřinesou zásadní vylepšení je MS. na cestě do pekla.
Odpovědět0  0
filky (65) | 10.9.20080:27
jak kere velke korporace. Treba u nas CSOB Visty pouziva, u nas ve firme ­(cca 9k zamestnancu­) Visty mame taky. Nekterym firmam se to vyplati prejit, jinym ne. :)
Odpovědět0  0
Melee | 17.9.200815:11
mohu rici ze ve statni sprave neexistuje snad jediny informatik ktery by se planu prechodu na visty nevysmal ... statni sprava je velky zakaznik a protoze visty neznamenaji krome problemu zadny prinos zustava se u XP ... tomu ja rikam propadak
Odpovědět0  0
Terkel | 17.9.200815:14
zajimalo by me proc by se ten prechod nekterym mel vyplatit .. napada me jediny zpusob, kdybych byl majitel firmy kterou ms chce pouzit ve sve kampani ­"3 duvody proc prejit na visty­" a moje virma mela byt za uplatu jakysi modelovy pripad, asi by se mi to i vyplatilo, ale jinak jsou visty jen problem a vyhozene korunky do srotu.
Odpovědět0  0
gigax | 11.9.20088:36
To, že MS lidem vnutil Vistu a tudíž se ji prodalo tolik, ještě přeci neznamená, že Visty jsou lepší než XP.
To je klasická blbost ­- prodalo se jich tolik, tak jsou dobré...
Odpovědět0  0
Mark1565 | 17.9.200815:16
ona by to nemusela byt blbost kdybychom mluvili o zdravem konkurencnim prostredi ... ale protoze hovorime o de fakto monopolizovanem trhu ve kterem si MS protlaci proti vuli kohokoliv cokoliv ... tak to samozrejme neni zadne meritko ...bohuzel.
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 9.9.200823:08
hmmmm tak tohle moh napsat jen nekdo kdo Vistu v zivote nepouzival...

1. SF je proces s nizkou prioritou tzn. ze nacita az od okamziku kdy neni vytizenej disk jinejma pozadavkama a podle me zkusenosti ­(vic nez 15 mesicu­) to vyrazne urychluje spousteni casto pouzivanejch aplikaci ­(hodne vyrazny je to u velkej aplikaci a her kde spusteni znamena nacisc 1+GB dat­).

2. Zkousel jsem oboje a ten ve Viste je mnohem lepsi.

3. Co je podle tebe negativniho na lepsim zabezpeceni ­- komu se z toho ci onoho duvodu nelibi si ho muze vypnout. Navic uz me 2x zachranil pred virem kdy nekdo siril viry z oficialnich firemnich stranek. Bezne hlasku od UAC vidim je pokud se hrabu v systemu nebo kdyz neco instaluju ­(a to jestli pri instalaci kliknu 11x misto 10x me fakt nezabije­).

5. nektere mozna ale kdyz sem pred par mesici instaloval na jeden komp XP SP2 tak sem musel ten ovladac integrovat do instalacky jinak to neslo...

6. Podle me ne ­- at uz se ti to libi nebo ne tak DX9 ma svoje limity.

7. kdyz budu taaaaak moc chtit tak si muzu zadara ­(za par minut prace­) udelat digitalni podpis pro danej ovladac ktery bude ale fungovat je v tom konkretnim PC.

8. jo ­- to ze to nemaj ­(zatim­) desky ktery jsou bezne v prodeji neznamena ze takovi desky neexistujou.

9. mas nejakou statistiku? podle me nesmysl ­- neznam nikoho kdo by mel ve vistach problemy se stabilitou ­- od lonskyho kvetna kdy sem vistu nainstaloval sem nemel se stabilitou problem.

Odpovědět0  0
Tom-123 | 10.9.20087:19
Omyl chlapče a to zásadní.Přímo hororové zážitky mám z práce kde v rámci prvotního očekávání se na několika kompech Visty pořidily...Už nejsou ani na jednom:­)­)­)
1.SF je v principu hoodně stará věc.Sice chápu že pro notorického klikače použivající velmi omezený počet programu se může jevit jako klad,ale pro ostatní je to peklo.A jak jsem psal.Pokuď SF chce používat,lze rozchodit podobné zvěrstvo i pod XP...
2.No moc jsi toho asi nevyzkoušel protože vyhledávaní pod Vistou je proti konkurenci tragické,toť vše.
3.Ochrana kvalitním antivirem a antispywarem nabídne podobný stupeň zabezpečení,nebo lepší.Ono software třetích stran je většinou lepší než obdoba od MS:­)­)
5.Tedy chyba je někde mezi židlí a klavesnicí.
6.Podle tebe...Herní studia nemají na DX 10 moc hezký názor.
7.Opravdu řešení.Hmmm díky ne.
8.Až budou desky mající opravdu nástupce BIOSu bude zde Win.7
9.Statistiky samo že existují,ale neveřejné.Někdo má přístup,někdo ne.Ale kauza padající Visty a nVidia karty je dost výmluvná.
Tedy Visty jsou krokem vedle,skoro bych řekl naleštěné h***o.

Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 10.9.200820:40
1.To co si placnul o SF jasne ukazuje ze si ty kraviny cucas z prstu protoze nekdo kdo Visty dlouhodobe pouzival by neplacal takovi blaboly ­- i v okamziku k z duvodu XY mena SF zadny data ktery chces na tom nejsi o nic hur nez kdyby byl vypnuty. 2.Stejne tak Desktop Search ­- neznam zpusob jak hledani urychlit vic nez ze zmacknu winkey a napisu co hledam ­- v okamziku kdy dopisu co hledam tak uz to je vyhledany protoze databazi indexovanejch souboru mam v RAM ­- pokud napisu specificky nazev tak se vetsinou objevi jen jedna moznost kde akorat zmacknu Enter a kdyz mam vic vysledku tak si maximalne kliknu.
3.Antivirak mam nainstalovanej ale ten cloveka narozdil od UAC beochrani pred ZDA.
5.Nevim co nechapes na tom ze XP SP2 ma na nekterejch discich problemy ­- byla to instalacka od MS.
6. Tak proc sou ve hrach nejvyssi detaily dostupne jen v DX10 ­- ze by spiknuzi martanu a KGB ???
7.Kolik ovladacu potrebujes podepsat??? ja ani jeden zakze moznost sam si ho podepsat je potreban jen v krajnich pripadech.
8.Takovi desky uz existujou.
9.Ta statistiky jen uvadi ze za 30% nahlasenych padu OS mohly ovladace od NV ­- nic to nevypovida o stabilite OS ani tam neni zadne porovnani s XP.

Tedy pomlouvaci ktery si vymyslej blaboly ma h***o v hlave. Velmi dobre si pamatuju stejny zvasty ktery sem poslouchal o XP, 2000,98 a 95 ­- jakmile vyjde dalsi Win tak ten soucasny zacnou pomlouvaci vychvalovat a zacnou skuhrat na novej.......
Odpovědět0  0
Tom-123 | 10.9.200822:51
Tak naposled a polopaticky pro omezence tvého kalibru,případně zaměstnance MS.
SF není nic jiného než cachování.Nic víc nic méně.Naprosto nepotřebná funkce zaplácavající paměť.Znovu na XP funguje taky,tečka.Opět není důvodem přecházet na Vistu.
2.Kdo má rozum tak indexování vypne,kdo má potřebu permanentně chroustajícího disku tak prosím.Osobně a ve firmě většina hledá cokoliv pod TC či podobným...
3.UAC je dobrý pro řekněme standartního uživatele,pokročilý ho většinou nemůžou ani vystát.
5.Nevím co nechápeš na své neshopnosti,SP3 podporuje drtivou většinu SATA řadičů.Většina ostatně jde nainstalovat v IDE režimu bez problému i na SP1 atd...
6.Ve kterých hrách jsou pouze na DX10 dostupné nejvyšší detaily?Těchto her je doslova pár.Známé a provařené téma Crysis kde jsou naprosto stejné detaily zapnout neoficiálně i na XP a DX9.Jistě je pár her kde vypadá DX10 lépe,ovšem na grafikách a konfiguracích skoro nedostupných pro bežného uživatele.Tedy za bublinou DX10 jistě nestojí marťani ale normální marketing...
7.Kolik ovladaču potřebuji podepsat.Docela dost.Vyžadování podpisu nepřinese nic moc stabilitu,přinese pouze to že drivery budou staré,čí nebudou vůbec.
8.Takové desky reálně nejsou a hned nebudou...Plnohodnotné EFI dnes nikdo nemá,snad některé desky od MSI a Asusu k tomu nemají daleko.
9.Ale samo že pokuď drtivá většina výrobců komponentů má problém napsat neproblematický ovladač ukazuje na prasáctví nového OS.Počínaje Creative přes nVidii konče Ati všichni mají nebo měli z Vistou jen a pouze trable...Pod XP bez problému,divné že:­)­)­)A pokuď mám každý měsíc na stole statistiky pádu a problému z provozu nemám problém napsat že Visty jsou odpad.
Pomlouvačů je dnes poněkuď více než zoufalců neschopných jsi přiznat holou pravdu.Odborná veřejnost Visty nepřijala a nepříjme,firmy typu Intel a jiné velké korporace posílají Visty do ke všem čertům,vývojáři her nadavají na DX10,za rok a půl jsou zde nové a doufám opravdu nové Win.
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 11.9.20081:03
Sami blaboly ­- Pokud tvrdis ze SF je stejnej jako Prefetch v XP tak jen potvrzujes ze si Visty nikdy realne nepouzival.

POKUD CHCES PRAZDNOU RAM TAK JI VYNDEJ Z PC NA STUL. Normalni lidi vedi ze system dokaze z RAM nepotrebna data uvolnit ve zlomku vteriny.

Ja nevim jak ty ale na mim diskovim poliu je dost prez 1 000 000 souboru a nez se proklikavat prez 10 adresaru tak je jednodussi zmacknout winkey a napsat nazev soubory ­(cca otazka 3­-5 vterin­).

5. Pokud nejses slepej tak sem psal SP2 ­- aspon jednu vec si pochopil a to ze podporuje VETSINU ­- ne vsechny.

6. co treba Stalker Clear Sky :­)

7. Vyjmenuj mi tu ­"spoustu­" :­) ­- jinak kdo chce tak staci pri startu dat F8 a vypnou Vynuceni podepsanejch ovladacu ­- coz bys vedel kdybys ten OS v realu pouzival....

9. Jak ktery ­- ATI mela stabilni ovladce uz v dubnu 2007 a NV vyresila vetsinu problemu v zari 2007. Creative je banda idiotu ­- pokud se kouknes do historie tak tyhle paka mely stejnej problem i s XP. Problem s ovladaci vseobecne by zpusoben tim ze vetsina vyrobcu na to do posledni chvile dlabala cozt rozhodne neni chyba OS ­- momentalne uz jsou ovladace na veskery moderni HW.

No ty IMO patris do obou skupin :­) btw. K odborne verejnosti patrim stejne jako dost lidi ktery znam a kteri maji podobny nazoe na Vistu.
Jak uz sem rikal za rok a pul az vijdou Win 7 tak si soucasni krafalove zacnou pochvalovat Vistu a pro zmenu tvrdit ze nikdy neprejdou na Win 7 ­- stejne jako to bylo u XP.


Pokud chces v debate pokracovat tak zaloz vlakno na www.hardforum.com
Odpovědět0  0
Petr-123 | 11.9.20088:28
Opravdu na to nem8m nervy,takže nauč se číst.
1.Nepotřebuji aby nepovedený OS nebo jeho funkce předpokládala že tu či onu aplikaci zase náhodou budu potřebovat spustit i tento den...A proto zasírá část paměti.To opravdu ne....A proboha najdi jsi jak lze tuto podle MS.pokrokovou funkci rozhodit i pod XP a neplácej kraviny.
Indexování obsahu umí řada softu,dost často i zadarmo.Tedy kdo chce může vesele indexovat i pod XP a nemusí přecházet.

5.Ano SP podporuje většinu,ostatně jako slavná Vista která má jinak podporu¨zejméne méně rozšířeného HW. na horší úrovni.

6.Psal jsem pár her a ruská špatně otimalizovaná šračka opravdu nestojí ani za slovo.
7.Jsou lidé kteří udržují aktualní ovladače,víme.:­)Mimochodem
měl jsem tu čest používat pouze 32bit verzi,tedy podpisy ovladačů jsme nemusel řešit.
9.Ano jak který.Pokuď vynechám že některý starší hardware typicky zvukovky,řadiče disků,externích USB atd.pod Vistou nechodí nebo chodí značně pokurvěně,pokuď vynechám že ovladače i na moderní hardware tu či onu volbu a možnost proti XP postrádají,pokuď vynechám že pády díky ovladačum jsou pod Vistou častější tak potom jsou Visty opravdu výhodná volba:­)­)­)
Creative ja kapitola sama o sobě.Na jednu stranu dokáže vyprodukovat revoluční harddware,na druhou stranu se dokáže neskutečně trápit u ovladačů.Ovšem na rovinu.Že u MS jsou idioti a u tzv.herního systému vynechají podporu jediného prostorového zvuku tj.EAX,za to Creative opravdu nemůže.Nové ovladače má docela povedené a opět i na Visty přinášejí některé vypnuté funkce.A chce řící,v podstatě všichni výrobci zvukovek Visty proklínali:­)­)­)

Nechci ti brát iluze,ale pokuď se Visty v pobě příchodu Win7. dohrabou na 50% zastoupení,budou moci u MS bouchat šampáňa.Jistě že politika vnucování Vist i na naprosto nevhodný hardware přinese své ovoce,jistě že mediální masáž za 300 milionu se někde ukáže,ovšem alfu a omegu prodeje tedy firmy již mají jasno.Win7 je jedna velká neznámá,pokuď budou pouze přeznačené VistySP2 + pár vychytávek je zde problém a nejen pro MS...
Mimochodem podle InfoWorldu celkem 35 % uživatelů využívá downgrade na Windows XP.Celkem hrozivé číslo,že...
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 11.9.200815:44
Pokud chces pokracovat v diskuzi zaloz vlakno na hardforum.com

P.S. jaky skvely hry sis vytvoril ze tak pomlouvas Stalkera?

P.P.S. Rikat ze SuperFetch a PreFetch jsou stejna vec je jako rikat ze RPG­-7 je stejna vec jako Minuteman D­-5.......

P.P.P.S. Tech 35% byl drb ­- nakonec se ukazalo ze je to jen statistika nejaky firmicky ktera ma 5 a pul zakazniku.
Odpovědět0  0
Terkel | 17.9.200815:20
rebele s tebou se vazne neda diskutovat ... neplati te ms ? tim by se ta tupa zaslepenost vysvetlila ...
Odpovědět0  0
KořenZMasaráku | 10.9.200818:56
Drtivou vetsinu novinek ve Vistach, jejichz smysl se resi na diskuzich bych videl jako individualni. O cem mne ale nikdo nepresvedci je nestabilita. Po 9 mesicich intenzivniho pouzivani uz nevim kde mam reset, natoz jak vypada obrazovka smrti. Restartuju pouze kvuli aktualizacim. Moje okoli ma obdobne zkusenosti...
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 11.9.20081:07
No jo ale to lidi jako je Tom­-123 nikdy neuznaj protoze na nadavani na MS zavisi jejich image popr. to jsou casto Apple silenci kteri by si koupili i iHo*v*no.
Odpovědět0  0
Thomasf | 17.9.200816:14
nestabilita neni problem vist ... podobne jako windows 2000 byly diky novemu jadru skalopevne stabilni totez pak platilo o xp ktere jej prevzalo a nyni o vistach ... vidis ze stabilita opravdu neni argument pro ani proti vistam ... proste plati uz nejakou dobu i u starsich verzi ... co je problem je vsechno ostatni, mizerne ovladani, zprehazene ovladaci panely a nedohledatelnost jednoduchych nastaveni. Problemy s ovladaci, nenazranost systemu ktery pohlcuji vice vykonu aniz by za to dal jen o spetku vice nez daly XP ... zkratka visty jdou deevoluce nikoliv evoluce,
Odpovědět0  0
Martin s | 9.9.20089:47
optimalizace Vist = XP nebo linux nebo použít Vista 64b
Odpovědět0  0
petr_ (25) | 10.9.200821:11
Proč ?
Odpovědět0  0
Martin s | 11.9.200813:32
protoze Visty jsou uživatelsky nepřívětivé z pohledu nastavování. 3x tolik co jinde se naklikáš než něco najdeš, smažeš apod. A nakonec se dozvíš, že k tomu nemáš oprávnění :o­)­)­))
Odpovědět0  0
1  2  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.