Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nativní PCI Express X-Fi čipy se objeví koncem roku

18.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Nativní PCI Express X-Fi čipy se objeví koncem roku
Redaktoři serveru VR-Zone měli možnosti mluvit s několika lidmi z Creative Technology a vytáhli z nich informace týkající se zvukových karet. Společnost Creative se má dále zaměřovat na svou X-Fi technologii a je také otevřena jejímu licencování...
Redaktoři serveru VR-Zone měli možnosti mluvit s několika lidmi z Creative Technology a vytáhli z nich informace týkající se zvukových karet. Společnost Creative se má dále zaměřovat na svou X-Fi technologii a je také otevřena jejímu licencování dalším stranám, které budou moci samy na technologii Creative stavět. Také se již delší dobu čeká na Auzentech a jejich Prelude 7.1, jenž bude založený na čipech X-Fi.



Creative se také chystá dále podporovat a zlepšovat EAX i na operačním systému Vista a bude tak činit prostřednictvím projektu ALchemy a také se bude snažit vylepšit přednes ztrátových formátů v nižším bitrate. Firma se také možná pokusí prorazit i na trh s neherními zvukovými kartami, kde je právě věrnost a kvalita přednesu zvuku velmi důležitá, nebo k tomuto účelu poskytne technologii třetím stranám. Dále se Creative bude více věnovat MP3 přehrávačům a další spotřební elektronice, například také té určené do aut. Nakonec se redaktoři dozvěděli také něco o X-Fi Xtreme Audio PCI Express, kterýžto čip má již můstek PCI - PCI Express integrovaný, ale zatím se dosahuje vysokých latencí, což by se mělo vyřešit až někdy koncem roku. Více se můžete dočíst na fórech VR-Zone, kde by toto téma mělo být nadále aktualizované.

Zdroj: VR-Zone