Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC chce v roce 2011 ovládnout většinu prodejů Blu-ray čipů

22.7.2008, Pavel Boček, aktualita
NEC chce v roce 2011 ovládnout většinu prodejů Blu-ray čipů
Japonská společnost NEC Electronics prohlásila, že v březnu roku 2011 hodlá ovládat nadpoloviční většinu prodejů Blu-ray čipů, což bude posun z předpokládaného 40 % podílu na trhu v roce 2009. Hlavními konkurenty nyní jsou společnosti Matsushita...
Japonská společnost NEC Electronics prohlásila, že v březnu roku 2011 hodlá ovládat nadpoloviční většinu prodejů Blu-ray čipů, což bude posun z předpokládaného 40 % podílu na trhu v roce 2009. Hlavními konkurenty nyní jsou společnosti Matsushita Electric Industrial, Broadcom a Sigma Designs. Nedávno NEC uvedl první čip, který na jednom plátku křemíku integruje jak signální procesor, tak paměť pro kontrolu grafiky, zvuku a dalších funkcí. I s jeho pomocí chce společnost zvýšit prodeje až na 40 miliard jenů (378 milionů amerických dolarů) v roce 2011.



„S tímto čipem jsme získali výhodu nad našimi rivaly,“ řekl Shigeo Niitsu, viceprezident NEC Electronic Associate. „Uděláme cokoliv, abychom udrželi tempo poklesu cen o 30 až 40 % pro udržení našeho vedení,“ dodal. Snížení cen bude nezbytné pro to, aby odběratelé srazili cenu Blu-ray zařízení pod 200 dolarů, což je začátek pro jejich masivní rozšíření, zvýšení odběrů a další snížení cen. Pokud v tomto bude NEC o krok napřed, má vedení jasné. K tomu dopomohl i pád HD-DVD a nedávné spojení s výrobci Hitachi a Mitsubishi Electric. Nyní NEC ovládá 60 % trhu s Blu-ray mechanikami.

Zdroj: Reuters