Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejrychlejší 20" širokoúhlý LCD monitor na světě

15.9.2005, Zdeněk Eisenhammer, aktualita
Nejrychlejší 20" širokoúhlý LCD monitor na světě
BenQ se pochlubil nejrychlejším 20" širokoúhlým LCD monitorem FP202W s dobou odezvy 8ms. Monitor, který se na trhu objeví ve 4. čtvrtletí, nabízí vylepšenou kvalitu obrazu díky velmi rychlé době odezvy 8 ms, vysokému rozlišení 1680 x 1050...
BenQ se pochlubil nejrychlejším 20" širokoúhlým LCD monitorem FP202W s dobou odezvy 8ms. Monitor, který se na trhu objeví ve 4. čtvrtletí, nabízí vylepšenou kvalitu obrazu díky velmi rychlé době odezvy 8 ms, vysokému rozlišení 1680 x 1050 a kontrastnímu poměru 600:1. Širokoúhlý formát o šířce obrazu 43 cm umožňuje uživateli zobrazit a pohodlně přečíst dvě strany textu vedle sebe. Zároveň tento formát uchová zobrazení obsahu, jako jsou filmy na DVD a hry, v původním formátu bez oříznutí nebo deformace. Nový monitor je také vybaven úzkým rámečkem, díky čemuž ušetří místo na stole a zlepšuje soustředění na obraz na displeji.



BenQ FP202W nabízí patentovanou technologii pro digitální zvýraznění „Senseye“, která automaticky a dynamicky zlepšuje kvalitu obrazu, nastavuje úroveň jasu a tmavosti, řídí mapování barev a odstraňuje zubaté okraje na snímcích. Senseye upravuje prostřednictvím oblasti YUV odděleně jas (Y) a barevnost (UV) a umožňuje upravit barevnost podle vašich požadavků bez jakýchkoli odchylek. Technologie Senseye také udržuje jas a ostrost snímků zpracováním nepohyblivého a pohyblivého obrazu odděleně a eliminuje rušení zdrojového signálu.

Technické specifikace:
- Širokoúhlá 20" obrazovka
- Doba odezvy 8 ms
- Rozlišení 1680x1050
- Kontrastní poměr 600:1
- Přepínání vstupu D-Sub/DVI jedním tlačítkem
- Tlačítko pro rychlou úpravu obrazu
- Dva vstupy D-Sub a DVI-D
- Kompatibilita s počítači PC a Mac
- Kompatibilita s montáží na stěnu dle standardu VESA

Zdroj: www.cdrlabs.com