Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejvýkonnější Bloomfield bude mít TDP 130 W

25.7.2008, Pavel Boček, aktualita
Nejvýkonnější Bloomfield bude mít TDP 130 W
Nejvýkonnější mikroprocesor s integrovaným paměťovým řadičem ze stáje Intelu, tedy model s jádrem Bloomfield taktovaným na 3,2 GHz, má mít TDP 130 W. Není to zrovna nejméně, avšak stále o něco méně než například u modelu Core 2 Extreme QX9770...
Nejvýkonnější mikroprocesor s integrovaným paměťovým řadičem ze stáje Intelu, tedy model s jádrem Bloomfield taktovaným na 3,2 GHz, má mít TDP 130 W. Není to zrovna nejméně, avšak stále o něco méně než například u modelu Core 2 Extreme QX9770 s taktem 3,2 GHz a TDP 136 W, to bez integrovaného řadiče. Modely se spolu s čipovou sadou X58 již pomalu chystají na start, vše totiž má vypuknout mnohem dříve, než se původně čekalo. Obojí mělo nastoupit až v prosinci, nyní však Intel dle zdrojů serveru Digitimes (z okolí výrobců základních desek) vydání posunul již na září, ačkoli na trh se zřejmě vše dostane až v říjnu.



Další střípky se také objevily o modelech s integrovanými grafickými jádry, které ovšem přijdou až za rok, o čemž jsme informovali včera. Jedná se o Havendale pro desktopy a Auburndale pro laptopy. Havendale by měl mít dvě jádra (s technologií Simultaneous MultiThreading se však bude tvářit jako čtyřjádrový), podporu dvojkanálového zapojení pamětí DDR3 a celkem 4 MB cache. Samozřejmostí je integrovaný řadič pamětí, jelikož se jedná o derivát Nehalemu. Dalším modelem této architektury budou jádra Lynnfield. Tato CPU budou čtyřjádrová s 8MB cache a spolupracovat mají s čipovou sadou Ibex Peak.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3, 4)