Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netbooky Lenovo S10 míří do Evropy

27.10.2008, Jan Vítek, aktualita
Netbooky Lenovo S10 míří do Evropy
Zrovna dnes společnost Dell oficiálně představila své 12" netbooky Inspiron Mini 12 a ihned přichází další zpráva, tentokrát o produktech známého Lenova. Tato firma připravuje své netbooky S10 s 10" LCD obrazovkami, které se již postupně...
Zrovna dnes společnost Dell oficiálně představila své 12" netbooky Inspiron Mini 12 a ihned přichází další zpráva, tentokrát o produktech známého Lenova. Tato firma připravuje své netbooky S10 s 10" LCD obrazovkami, které se již postupně objevují v cenících evropských obchodů a půjde patrně o nejlevnější desetipalcové modely na trhu založené na platformě využívající procesor Intel Atom.



Nejlevnější z nich se nabízí za 329 Euro (cca 8250 Kč) a má k dispozici 4GB SSD disk, 512 MB paměti a OS Linux. To samozřejmě nejsou nijak oslňující specifikace, ale přeci jen jde pouze o základní model. Prodávat se budou také Lenovo S10 se 160GB pevnými disky a 1536 MB paměti v případě využití Linuxu a 1 GB paměti s Windows XP. OS Microsoftu má o 512 MB RAM méně z důvodu licenčního ujednání. A co se týče cen, pak Linuxová verze přijde na 379 Euro a verze s XP na 399 Euro.

Netbooky S10 se také budou dodávat se šestičlánkovými bateriemi, s nimiž budou mít celkovou hmotnost 1,25 kg, což je méně, než mají se stejnou baterií netbooky MSI Wind (1,33 kg) a Asus Eee (1,45 kg). Obchodníci očekávají, že první kusy se k nim dostanou za dva týdny a budou k dispozici v černé, bílé a červené barvě.

Zdroj: Fudzilla