Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear a novinky z CES 2010

8.1.2010, Jan Vítek, aktualita
Netgear a novinky z CES 2010
Společnost Netgear představila své novinky prezentované na CES 2010, a tak se na ně i my v krátkosti podívejme. Ocenění za inovaci získal Netgear Stora MS2110, což je úložný server pro domácí multimédia, jenž má vynikat velmi snadnou obsluhou...
Společnost Netgear představila své novinky prezentované na CES 2010, a tak se na ně i my v krátkosti podívejme. Ocenění za inovaci získal Netgear Stora MS2110, což je úložný server pro domácí multimédia, jenž má vynikat velmi snadnou obsluhou a přístupem k multimédiím kdykoliv a kdekoliv, tzn. z PC, notebooků, Maců, smartphonů, herních konzol, síťových Blu-ray přehrávačů či HD televizorů. Dočkáme se rozlišení Full HD, certifikace DLNA a brzy také verze s 2TB pevným diskem.



Dále se objevil také Digital Entertainer Express (EVA9100) s technologií Digital Entertainer Express, jež umožňuje uživatelům nepřerušovaně streamovat formát M2TS v rozlišení až 1080p a kvalitě Blu-ray. Neztratí se ani podpora MP3, WAV či FLAC, počítačů PC i Mac, internetových rádií, apod. Řada Digital Entertainer Elite obsahuje jinak ještě modely EVA9150 a EVA2000.

Netgear také představil tři nové bezdrátové směrovače typu Wireless-N pro náročné uživatele, které nabízí třeba rodičovskou ochranu Live Parental Controls, filtrování obsahu pro ochranu všech zařízení v síti, možnost použití více identifikátorů SSID pro nastavení sítí hostů, Stateful Packet Inspection (SPI), VPN (Virtual Private Network) a ochranu před útoky způsobujícími odepření služeb (Denial of Service), automatické stanovení kvality služby (Quality of Service) pro spolehlivé přehrávání videa, přenos hlasu a hraní her, měřič využití širokopásmového připojení či vypínače napájení a připojení Wi-Fi pro úsporu energie.


DGN2200

Dva z nich také podporují sítě 3G/4G/WiMAX a připojením externího 3G/4G/WiMAX modemu do nového 3G/4G Mobile Broadband Wireless-N směrovače (MBRN3000) si mohou uživatelé také nakonfigurovat pevný nebo mobilní Wi-Fi hot-spot. Dalším je DGN2200M s modemem pro mobilní sítě, jenž si vysloužil ocenění za inovaci a pak tu je Wireless-N směrovač s DSL modemem DGN2200. Ten bude k dispozici už na jaře za cca 130 USD.

Pak se také oprášila technologie powerline pro zasíťování pomocí rozvodů elektřiny. Zde byly uvedeny dvě sady adaptérů s přenosovou rychlostí až 200 Mbps a podporou HD video streaming, VoIP telefonie či hraní online her. Jedná se o Powerline 200 AV Adapter Kit (XAVB2001) a Powerline AV 200 + adaptér (XAVB2501) s filtrováním pass-through. Oba mají certifikaci HomePlug AV.

Mezi další novinky patří pětiportový AV přepínač pro domácí sítě Home Theater and Gaming Network Switch (GS605AV) a technologie vylepšení standardního rozlišení (SD) téměř na úroveň vysokého rozlišení (Near-HD), zachování kvality vysokého rozlišení z internetu a řešení problémů se silou bezdrátového signálu, které budou tématem přicházejících produktů netgear.

Zdroj: TZ Netgear