Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear nabídne novou kategorii konfigurovatelných přepínačů pro malé firmy

17.12.2009, Jan Vítek, aktualita
Netgear nabídne novou kategorii konfigurovatelných přepínačů pro malé firmy
Společnost Netgear si pro malé podniky připravila tři nové konfigurovatelné přepínače, z nichž dva jsou určené pro 100Mbps sítě a třetí model GS105Emá pět gigabitových portů. První dva tedy jsou 16portový desktopový přepínač FS116E a 24portový...
Společnost Netgear si pro malé podniky připravila tři nové konfigurovatelné přepínače, z nichž dva jsou určené pro 100Mbps sítě a třetí model GS105Emá pět gigabitových portů. První dva tedy jsou 16portový desktopový přepínač FS116E a 24portový přepínač JFS524E pro montáž do 19" racku.



Za menší příplatek oproti běžným neřiditelným přepínačům nabízí přepínače Unmanaged Plus monitoring sítě, testování kabelů, priorizování provozu a segmentaci sítě pro rychlejší odstraňování případných problémů, lepší zabezpečení i přiřazování zdrojů. A také obsahují funkci Green Ethernet pro snížení spotřeby energie, za což je především schováno vypínání nepotřebných portů, ale také úprava napájení dle délky připojeného kabelu

Dočkáme se také klasiky v podobě prioritizování určitých dat včetně VoIP, tedy služby Quality of Service, podpory VLAN pro síťovou segmentaci. GS105E a FS116E se dodávají v kovovém pouzdře, jež je vhodné i pro umístění na pracovním stole a třetí, jak už bylo zmíněno, je určen do racku.

Novinky jsou již dostupné za doporučenou koncovou cenu 1690 Kč vč. DPH (GS105E), 2190 Kč vč. DPH (FS116E) a 2690 Kč vč. DPH (JFS524E). Všechny výrobky řady ProSafe nabízejí doživotní záruku.

Zdroj: TZ Netgear