Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear uvádí nový Gb Wi-Fi router RangeMax Wireless-N

16.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Netgear uvádí nový Gb Wi-Fi router RangeMax Wireless-N
S portem USB 2.0 a otevřeným linuxovým systémem se představuje nový gigabitový Wi-Fi router Netgear RangeMax Wireless-N. Ten dostal modelové označení WNR3500L a dle jeho výrobce jde o hi-end model se širokým pokrytím, dobrou stabilitou a...
S portem USB 2.0 a otevřeným linuxovým systémem se představuje nový gigabitový Wi-Fi router Netgear RangeMax Wireless-N. Ten dostal modelové označení WNR3500L a dle jeho výrobce jde o hi-end model se širokým pokrytím, dobrou stabilitou a čtyřmi Gb Ethernetovými porty a jedním Gb WAN. Zahrnut je také přístup ReadyShare k datovým úložištím pomocí zmíněného rozhraní USB.



WNR3500L obsahuje 480MHz procesor MIPS 74K, 8 MB paměti flash a 64 MB RAM. Wi-Fi signál je distribuován pomocí třech antén z metamateriálu a pro jeho příjem výrobce doporučuje třeba USB klíč RangeMax Wireless-N WN111. Dále tu je podpora DLNA, UPnP Media Serveru a také modemů s rozhraním USB pro mobilní připojení typu 3G/4G/WiMax. Zabezpečení zajišťují protokoly Wi-Fi Protected Access (WPA) a WPA2-PSK a rychlé a bezpeční připojení má zase na starosti fce Push ‘N’ Connect využívající protokol Wi-Fi Protected Setup (WPS).

Firmware založený na Linuxu má samozřejmě otevřený kód (DD-WRT, OpenWRT a Tomato), a je tedy vhodný pro tvorbu doplňkových aplikací. Stáhnout si jej můžete ze stránek www.myopenrouter.com. Doporučená koncová cena byla stanovena na 2290 Kč včetně DPH. Plné specifikace se otevřou po kliknutí na zdroj aktuality.

Zdroj: TZ NETGEAR