Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEXTLAN a nový tester MetroScope

19.11.2007, Jan Vítek, aktualita
NEXTLAN a nový tester MetroScope
Společnost NEXTLAN představuje nový tester MetroScope Service Provider Assistant, jenž pochází od Fluke Networks. Mezi jeho možnosti patří testování propustnosti, hloubková analýza služeb a vzdálený přístup, takže by měl šetřit čas poskytovatelům...
Společnost NEXTLAN představuje nový tester MetroScope Service Provider Assistant, jenž pochází od Fluke Networks. Mezi jeho možnosti patří testování propustnosti, hloubková analýza služeb a vzdálený přístup, takže by měl šetřit čas poskytovatelům služeb na bázi Ethernetu. Společně s Gb LinkReflectorem dokáže toto zařízení sledovat stylem end-to-end podle standardu RFC 2544, měřit rozptyl zpoždění a provádět BERT (Bit Error Rate Test), aniž byste museli mít na druhé straně další zařízení MetroScope.



Přístroj také nabízí skriptování pro tvorbu vlastních sestav testů pro sledování ztrát paketů, propustnosti, zpoždění či zotavení. Dále je zde sledování provozu, detekce a monitorování VLAN, sledování SNMP, testovat schopnosti aplikačního portu reagovat na podněty služeb jako e-mail či DNS, identifikovat bod výkonové ztráty na cestě pomocí TCP trace route a další funkce. Testovat přitom můžete metalickou kabeláž i optická vlákna, kde je možné zjistit optický vstupní a výstupní výkon, teplotu, stabilizační proud laseru a napájecí napětí. Samotné zařízení pak uživateli poskytne internetový browser, emulátor terminálu, telnet a FTP klient. Možné je také vzdálené ovládání přes webové rozhraní.

Zdroj: TZ Fluke Networks