Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo odmítlo Microsoft i Sony

9.6.2009, Jakub Doležal, aktualita
Nintendo odmítlo Microsoft i Sony
Společnost Nintendo, která díky revolučnímu Wii takřka ovládá trh s konzolemi, hledá technologické řešení pro novou generaci konzolí. Zejména pak způsob, jakým se budou konzole ovládat. Současný trend v oblasti ovládání konzolí směřuje k...
Společnost Nintendo, která díky revolučnímu Wii takřka ovládá trh s konzolemi, hledá technologické řešení pro novou generaci konzolí. Zejména pak způsob, jakým se budou konzole ovládat.



Současný trend v oblasti ovládání konzolí směřuje k takzvanému „motion-sensing“ systému. Konzole pomocí čidel snímá vaše pohyby a ty pak přenáší do hry. President společnosti Satoru Iwata prohlásil, že po důkladném prozkoušení technologií, které Nintendu poskytly Microsoft a Sony, zůstanou u svého Wiimote systému. Ukázalo se, že konkurenční řešení nejsou příliš přesná.

Společnost Microsoft nyní pilně pracuje na „Project Natal“. Základní myšlenkou je, aby hráč nemusel využívat ovladač, ale používal pouze svoje tělo. Pro tento účel byl vytvořen speciální sensor, který se skládá z RGB kamery, širokospektrých mikrofonů, hloubkového čidla a procesoru. Podstatnou součástí bude taktéž blíže nespecifikovaný software. Na rozdíl od současných řešení bude tento sensor vnímat tělo nikoliv ve 2D, ale 3D. Pomocí mikrofonů a kamery pozná jednotlivé uživatele i jejich náladu. Další zajímavou vlastností bude schopnost plně rozumět, co hráč říká. Představu o všech vlastnostech si uděláte lépe při zhlédnutí tohoto videa.

Společnost Sony sazí na vylepšenou verzi své kamery Eye Toy. V kombinaci se speciálním světlem by chtělo Sony též eliminovat používání joysticku. Současná generace Eye Toy je poměrně často kritizována za špatnou citlivost. Sony však na letošní výstavě E3 ukázalo, že na tomto problému zapracovalo.¨

Uvidíme, jestli se Nintendo vydá vlastní cestou, nebo nakonec využije služeb jedné ze společností. Je totiž nutné podotknout, že jak Natal tak Eye Toy nové generace jsou ještě ve vývoji a realita tak může vypadat zcela jinak.

Zdroj: X-bit labs