Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo Wii také zlevní

25.9.2009, Jakub Doležal, aktualita
Nintendo Wii také zlevní
Konec léta a počátek podzimu je v oblasti herních konzolí ve znamení velkých slev a představování vylepšených verzí. Jako poslední se ohlásilo Nintendo, které také zlevní svou konzoli Wii. Na počátku celého zlevňování stojí společnost Sony....
Konec léta a počátek podzimu je v oblasti herních konzolí ve znamení velkých slev a představování vylepšených verzí. Jako poslední se ohlásilo Nintendo, které také zlevní svou konzoli Wii.



Na počátku celého zlevňování stojí společnost Sony. Její konzole PS3 se příliš neprodávala a výrazně tak zůstávala za oběma rivaly. Důvodem špatných prodejů byla zejména vysoká cena, což kritizoval například šéf společnosti Activision. Sony se podařilo snížit výrobní náklady a koncem léta nejdříve zlevnilo současnou PS3 a poté uvedlo na trh novou PS3 Slim. Na trh také co nevidět dorazí nová generace přenosné konzole PSP GO.


Společnost Microsoft reagovala poměrně rychle a tři dny před koncem prázdnin oznámila zlevnění konzole Elite. V listopadu dorazí na trh speciální bundle s tématikou Call of Duty: Modern Warfare 2. Tedy hráč v balení obdrží samotnou hru a konzoli spolu s ovladači nabarvené ve stylu nové hry. Ještě se sluší připomenout, že Microsoft na začátku léta navýšil paměť v konzoli Xbox 360 Arcade na 512 MB.



Konzolová jednička, společnost Nintendo se po celou dobu držela víceméně v ústraní. Nejdříve odmítla jak Sony, tak Microsoft při výběru nového systému pro ovládání konzole a poté si v USA vysloužila titul nejrychleji prodávající se herní konzole. Jedinou zásadní novinkou tak bylo představení příslušenství pro hru Guitar Hero od společnosti Logitech. Nyní však i Nintendo přichází se slevou na svou nejprodávanější konzoli. Důvodem je velmi pravděpodobně poměrně dramatický nárůst prodeje konzole PS3 a PS3 Slim. Cena bude snížena na 3500 Kč ($199).


Co lze tedy očekávat do konce tohoto roku? Společnost Sony si své výrobky představila, nebo brzy představí a nové pohybové ovládání letos zřejmě nestihne. Očekávat však můžeme předvánoční bundly s tématikou různých her, případně navyšování kapacity pevného disku. Microsoft jistě také nabídne kombinaci konzole a hry, velkou neznámou je pak uvedení pohybového senzoru Natal. Nintendo zatím ohlásilo na 4. října Wii Fit Plus a na 15.listopadu nového Super Mária. Je však možné, že nás může kterýkoliv výrobce ke konci roku nečekaně překvapit.

Zdroj: Fudzilla