Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo zaznamenalo rekordní prodeje konzolí

26.1.2007, Jan Vítek, aktualita
Nintendo zaznamenalo rekordní prodeje konzolí
Společnost Nintendo může být právem spokojena, neboť její konzole Nintendo DS a Wii zařídily rekordní prodeje od vzniku firmy. Konzole se vyprodávaly dříve, než stíhaly být dodávány a za to zčásti mohou také problémy firmy Sony s dodávkami...
Společnost Nintendo může být právem spokojena, neboť její konzole Nintendo DS a Wii zařídily rekordní prodeje od vzniku firmy. Konzole se vyprodávaly dříve, než stíhaly být dodávány a za to zčásti mohou také problémy firmy Sony s dodávkami konzolí Playstation3. Zákazníci především z Evropy tak neměli na výběr a museli sáhnout po některém konkurenčním produktu - tedy i Nintendo Wii. Tato konzole byla v Evropě již krátce po svém uvedení na trh vyprodána a dle slov Nintenda se stále nedaří plně uspokojovat poptávku.

Také Nintendo DS se však podílelo na rekordu. Dva roky po uvedení na trh se tato kapesní konzole dostala na vrchol své prodejnosti na evropském trhu. Pouze v prosinci se jej na starém kontinentě prodalo 1,7 miliónu kusů, ale také v USA se jí prodalo jen o něco méně - 1,6 miliónu kusů.

„S oběma systémy jsme letos zažili jedny z neúspěšnějších vánočních prázdnin v historii – prodeje Nintenda DS i Wii neustále rostou. Úspěch našich produktů o těchto vánocích jasně ukazuje, že Nintendo zpřístupnilo hraní videoher všem bez rozdílu věku nebo schopností. Stojíme tváří v tvář tak obrovské poptávce po obou těchto platformách, že bohužel nejsme schopni zajistit dostatek konzolí, i když děláme všechno možné pro to, abychom je dodávali do maloobchodů v co nejkratší době,“ řekl Laurent Fisher, marketingový ředitel Nintendo of Europe.

Zdroj: Nintendo