Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua a její novinky z Computexu 2008

10.6.2008, Jan Vítek, aktualita
Noctua a její novinky z Computexu 2008
Společnost Noctua přispěchala s tiskovou zprávou, která shrnuje její působení na letošním Computexu. Na této akci představila nejen své stávající produkty, ale především také nové prototypy, které si pro nás chystá. Jednak to byla další...
Společnost Noctua přispěchala s tiskovou zprávou, která shrnuje její působení na letošním Computexu. Na této akci představila nejen své stávající produkty, ale především také nové prototypy, které si pro nás chystá.



Jednak to byla další revize populárního ventilátoru NF-S12. Noctua zde upravila a prodloužila lopatky, které jsou v momentální revizi poměrně krátké, což má dopomoci k nižšímu hluku, ale také to i snižuje výkon. Ventilátor dostane název NF-S12B a měl by docílit při stejném hluku toho, aby dosáhl lepšího statického tlaku a průtoku vzduchu. Nového ventilátoru se dočkáme v posledním čtvrtletí tohoto roku.



Dále jsou na řadě nové chladiče pro Dual Xeon s novým montážním systémem SecuFirm2 pro socket 771. Chladiče jsou uzpůsobeny tak, aby tvořily jeden velký tunel. Jde konkrétně o modely NH-U12DX a NH-U9DX, které mají přijít v červenci. Systém SecuFirm2 bude k dispozici také pro nové sockety 1366 navržené pro procesory Intel Nehalem a Bloomfield. Nabídnout mají samozřejmě především bezpečné přichycení chladiče na procesor.



A nakonec je zde prototyp nového chladiče, kterému se říká prozatím Sandwich. Koncept to na pohled není nijak nový, i když podle firmy Noctua vyfotografovaný vzorek ještě neukazuje zásadní vlastnost těchto chladičů. Využívat se bude šest duálních heatpipe, upevnění SecuFirm2 a vše bude také určeno pro nový socket 1366. Tento model má také přijít v posledním kvartále, takže akorát včas.



Zdroj: TZ Noctua